e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dubský Dům porcelánu hostí výstavu krajek

publikováno: 3.4.2018, kategorie: Výstavy, autor: Jana Zajoncová

Sdílet: facebook twitter google+

V Domě porcelánu s modrou krví v Dubí na Teplicku se zítra, ve středu 4. dubna, otevře výstava originálních krajek. Připravil ji Vzdělávací spolek uměleckých řemesel Praha. V dubském infocentru bude k vidění do 20. května.

Na výstavě uvidíte krajkářskou tvorbu členů Vzdělávacího spolku uměleckých řemesel Praha. Tento spolek, založený už v roce 1992, si vzal za své šířit vzdělání v oboru uměleckých řemesel a pro současný, moderní styl hledat a rozvíjet známé i méně známé techniky. Členové spolku a mistři jednotlivých oborů uměleckého řemesla v Praze pravidelně organizují kurzy, semináře a přednášky pro veřejnost. V každém pololetí školního roku si zájemci o osvojení různých řemeslných technik mohou vybrat přibližně ze 45 tematických kurzů. K dalším mnohým aktivitám spolku patří každoroční účast na výstavách, krajkářských festivalech a kongresech, řemeslných akcích a módních přehlídkách v České republice i zahraničí. 

Výstava je otevřena ve všední dny od 8,00 do 17,00 hodin, v sobotu do 14,00 hodin a vstup je zdarma. Dům porcelánu s modrou krví najdete v Tovární ulici 620. Prozkoumávat krásy lázeňského Dubí na úpatí Krušných hor můžete také prostřednictvím kvalitního ubytování.

Článek obsahuje P.I.