e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na tento víkend – 5. až 7. dubna

publikováno: 3.4.2013, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Chladný jarní víkend nabídne jen pár akcí, jako by pořadatelé tušili, že počasí ještě nebude lákat na výlety. Naše nabídka je tak tentokrát spíš „pod střechu“ - na dětské prohlídky zámku, divadelní festival, výstavy či koncert. Opět přidáme i tip do Saska.

Casanova pro děti
Trochu neobvyklé spojení známého milovníka Casanovy a dětské zábavy se chystá na víkend v Duchcově. Děti čeká zámecký karneval a oživené prohlídky zámku s mnoha překvapeními. Akci pořádá Státní zámek Duchcov, Kulturní centrum Duchcov a Divadlo V Pytli Petra Stolaře. Začátek 7. dubna ve 14,00 hodin.

Rocková klasika
Ta bude znít v pátek 5. dubna rekreačním areálem Hřebíkárna v Bezručově údolí v Chomutově. Od 19,30 hodin můžete slyšet Karla Kahovce, Viktora Sodomu a kapelu George and Beatovens.

Divadelní festival
Most bude až do soboty žít divadlem. Ve středu tu začíná festival Young for young, který zahrnuje nejen řadu zajímavých divadelních představení, ale také volně přístupné happeningy, performance, chybět nebudou výstavy, dílny a koncerty. Podrobný program najdete zde.

Závody kočárků
Do zajímavého projektu se můžete zapojit i se svými miminy a batolaty. V Lounech se v neděli 7. dubna konají závody kočárků. Jde o druhý ročník celorepublikových závodů kočárků, kdy částka ze startovného z celé ČR bude věnována jedné vylosované neziskové organizaci. Start je v 15,00 hodin na Výstavišti v Lounech před pavilonem A, startovné 30 Kč v každé kategorii.

Koncert pro kostel
Další pomocnou ruku můžet podat 6. dubna během Velikonočního koncertu, který pořádá Spolek pro záchranu kostela sv. Bartoloměje ve Smolnici na Lounsku. V sobotu od 16,00 hodin koncertuje Chrámový sbor Stará Boleslav a Pěvecký sbor Haromonie, slovem bude doprovázet Luboš Eger. Koncert je součástí 4. ročníku cyklu Hudba ve Smolnici 2013. Vstupné je dobrovolné.

Dubnové výstavy
Ve čtvrtek 4. dubna začíná v Galerii Radniční sklípek v Litvínově výstava autorů České unie karikaturistů. Pobavit se tu můžete až do 2. května, otevřeno je od úterý do pátku od 9,00 do 18,00 hodin a v sobotu od 12,00 do 18,00 hodin.
Galerie Rampa v Ústí nad Labem zve na výstavu Cesta Krajinou z cyklu Cesty. Zahájení výstavy se uskuteční ve středu 3. dubna v 17,00 hodin ve 4. patře budovy Fakulty umění a designu UJEP. Vystavující umělci: Jan Fabián, Tomáš Pospěch, Jan Prošek, Evžen Šimera, Jasan Zoubek.
Městské informační centrum Duchcov pořádá výstavu pod názvem "Podmořský svět" amatérského fotografa Miroslava Boháče. Přijďte se podívat na krásné fotografie a potopit se do krásného podmořského světa, kde to hraje všemi barvičkami. Výstavu si můžete prohlédnout od 8. dubna do 10. května. Vstup je zcela zdarma, přístup bezbariérový.

Rallye v Sasku
50. Krušnohorská rallye (Rallye Erzgebirge) se pojede 6. dubna v Annabergu-Buchholzi na německé straně Krušných hor. Prudké zatáčky u obce Geyersdorf se po desetiletích opět stanou závodní dráhou. Na start se postaví asi 120 vozidel. První závody se konají v sobotu od 8,00 a druhé od 11,00 hodin. Kromě toho si můžete prohlédnout vozidla závodníků v areálu Kätplatz v Annabergu-Buchholzi od 8,00 do cca 13,00 hodin, kde bude umístěno servisní centrum.