e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Bílinská Kaskáda chce oživit Kyselku

publikováno: 3.4.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Karel Schön

Sdílet: facebook twitter google+

Novým ředitelem KC Kaskáda Bílina je od března 2013 pan Martin Berger. Ten na úvod společného povídání posílá směrem k obyvatelům města Bíliny jasný vzkaz: „Byl bych velice rád, aby lidé v Bílině a okolí pomáhali utvářet kulturní dění ve městě. Proto zcela jasně říkám. Ať si lidé v Bílině rozhodnou, co chtějí vidět. Chceme každému naslouchat a proto chci všem vzkázat: Říkejte nám, co si přejete vidět, co chcete slyšet, každý námět je vítán.“

Letošní kulturní sezóna ještě velké změny nepřinese. „V současné době zjišťujeme, na jaké akce budeme mít finanční prostředky a musíme připravit plán na připravované akce. Ty, které jsou na období léta připraveny proběhnou a už nyní mohu ale prozradit jednu novinku. Tou bude „Táborák 2013“. Do areálu letního kina budeme zvát pravidelně milovníky klasických táborových písní. Hrát bude vždy country kapela a lidé si společně budou moci zazpívat u táboráku,“ prozrazuje Martin Berger. Ten doplnil, že na Táborák 2013 bude vstupné 30 Kč, navíc ten, kdo zavítá na chystaný koncert skupiny Tři sestry, bude mít vstupné po předložení vstupenky zcela zdarma.

Cílem letošního léta, ale i cílem pro další období je podle Martina Bergera  v Bílině udělat více akcí, které nebudou tak finančně náročné, než-li jednu drahou. „Byl bych velice rád, abychom co nejvíce využili krásný areál na Kyselce,“ říká Berger.

Na scénu by nový muž v čele KC Kaskáda Bílina chtěl výrazně vrátit i divadelní představení, která mají v Bílině velkou tradici. „Chceme činohru do města vrátit. Znovu se vracím k mé prosbě k obyvatelům. Rádi uslyšíme jejich názory, které divadelní hry by rádi viděly. Slibuji, že od podzimu se divadlo vrátí do Bíliny v plném rozsahu,“ sděluje Martin Berger. 

V současné době chce Berger zvát do Bíliny zajímavé divadelní soubory. První atraktivní divadelní představení proběhne 25. dubna, kdy od 19,00 hodin zahraje Josef Dvořák se svým divadlem hru Taneční hodiny pro starší a pokročilé. Nezapomene se ani na divadelní představení pro děti. 21. dubna bude připravena pohádka O červené karkulce a Fontána bude 12. dubna patřit dechové hudbě.