e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Extrém Bike Most – závody horských kol pro každého

publikováno: 3.4.2012, kategorie: Sport, autor: Stanislav Pecho

Sdílet: facebook twitter google+

Květnový termín mosteckého MTB maratonu již patří k tradičním sportovním událostem na Mostecku. Po úspěšném loňském ročníku, který se jel zároveň jako Mistrovství České Republiky a přilákal na místní poměry rekordní počet cyklistů, bude ten letošní opět zařazen do seriálu Českého poháru MTB maratonů. Datum konání byl letos stanoven na 19. května.

Jak už bývá zvykem, celý závodní program bude připraven tak, aby si mohl zazávodit v podstatě každý, bez rozdílu věku a sportovních dovedností. Nejnáročnější trať, nazvaná Extrém patří vůbec k nejtěžším v ČR a i přes „pouhých“ 67 kilometrů své délky donutí téměř každého sáhnout si na dno svých sil. Více než polovinu trasy tvoří úzké pěšiny (singltreky), ve kterých je možné vychutnat si množství zábavných sjezdů, ale také ty nejnáročnější prudké výšlapy. To ovšem neznamená, že se na start Extrému nemůže postavit „hobík“, který chce porovnat své síly s profesionálními cyklisty. Navíc se zde nabízí, stejně jako v předchozích ročnících, možnost volby zkrácené verze Extrém Junior přímo během závodu.

Závod Hobby, který se rok od roku těší většímu zájmu a letos se jede v rámci seriálu Haven Amulet CUP 2012, je určen každému, kdo chce udělat něco pro své tělo. Nenáročná trať dlouhá 34 km vede po zpevněných cestách okolo vodní nádrže Matylda a je ideální pro všechny věkové kategorie. Může být vhodným sobotním programem pro rodiny s dětmi i pro podniky, které jej pojmou jako pohodovou firemní akci. Navíc zásluhou přítomných televizních štábů a mnoha fotografů bude vše zdokumentováno a všichni účastníci dostanou možnost objednat si sestřih závodu na DVD. I na této trati vždy panuje nezapomenutelná závodní atmosféra, připraveno je občerstvení a pro vítěze samozřejmě také hodnotné ceny. Na této trati bude navíc probíhat soutěž o nejtěžší tým „KOLOS“.

Pro nejmenší budou jako vždy přímo v areálu hipodromu připraveny závody Minibike na 6 km a Děti (do 6 let) na půl kilometru.

K přihlášce podané nejpozději do 6. května získá každý účastník kromě zvýhodněného startovného také upomínkové tričko. Tombola, občerstvení na trase a oběd v cíli jsou samozřejmostí. Přihlášky a bližší informace je možné získat v prodejně jízdních kol KL Sport Most a na webu www.klmost.cz.