e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Březnová výstava v Klášterci nad Ohří je inspirovaná díly starých mistrů

publikováno: 3.3.2022, kategorie: Výstavy, autor: Lenka Fricová

Sdílet: facebook twitter google+

S názvem Ohře a podtitulem Old master therapy – Terapie starými mistry výstavu pro návštěvníky Galerie Kryt v Klášterci nad Ohří připravil Miroslav Javůrek. Vernisáž výstavy Ohře se uskuteční v pátek 4. března v 17,00 hodin.

Jak sám autor uvádí, jde o jeho soukromou terapii díly starých mistrů. Součástí cyklu jsou nejen obrazy, ale také sochy inspirované starým klasickým malířstvím a sochařstvím.

Miroslav Javůrek už v klášterecké městské galerii vystavoval. Jeho alma mater je Akademie výtvarných umění v Praze, kde absolvoval ateliér klasické malířské techniky u prof. Zdeňka Berana. Od té doby se účastnil mnoha autorských i skupinových výstav, s jeho díly se můžete setkat jak v Česku, tak i v zahraničí. Mirek Javůrek se věnuje celé škále uměleckých aktivit od vlastní malby, prací v interiérech, na nástropních malbách, laminátových sochách, až po odbornou práci pro film, kde působí jako filmový malíř a návrhář scén pro filmové dekorace. Má za sebou například výtvarnou výpravu pro film o držiteli Nobelovy ceny Robertu Kochovi nebo o Martinu Lutherovi.

Výstava potrvá do 1. dubna a je otevřena každý všední den.

Foto: Miroslav Javůrek, Barokní guerilla 3, olej, plátno 100 x 180 cm, 2018, zdroj commons.wikimedia.