e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecké divadlo se v červnu opět přesune na hrad Hněvín

publikováno: 3.3.2020, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Také letos připravilo Městské divadlo v Mostě Divadelní léto na Hněvíně. Více než měsíc budou herci hrát pro své diváky v kulisách hradu. Největší část červnového programu bude věnována dětem a pohádkám. Na scénu se znovu vrátí oblíbená Noc na Karlštejně.

Pátý ročník Divadelního léta začne první červnový den. Prakticky na každý všední den je pro školy připravena nějaká pohádka - divadelní adaptace filmů Ať žijí duchové, pohádky Kocour v botách, Zvířátka a loupežníci či Zlatovláska. Novinkou bude výpravné představení pohádky s písničkami Jaroslava Uhlíře Lotrando a Zubejda, které bude mít premiéru na velké scéně divadla 19. června a na Hněvíně ho diváci uvidí v neděli 28. června. V ostatních červnových termínech se bude hrát pro veřejnost vždy v sobotu odpoledne.

Pro starší diváky bude opět připraveno úspěšné muzikálové představení Noc na Karlštejně, a to 22. a 23. června a poté denně od 28. června do 2. července, vždy od 21,00 hodin. V hlavních rolích stejně jako vloni Lucia Jagerčíková a Jan Beneš.

Zatímco vstupenek na pohádky je zatím ještě dost, o Noc na Karlštejně je velký zájem a vstupenky na některá představení jsou již téměř rozebrané. Rezervovat si je můžete na webu divadla. Vloni navštívilo letní scénu na šest tisíc diváků.