e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterní zahrada v Žatci letos ožije koncerty a divadlem

publikováno: 3.2.2022, kategorie: Hudba, autor: Tomáš Kassal

Sdílet: facebook twitter google+

Celkem sedm kulturních akcí, pět koncertů a dva programy pro děti, připravil Chrám chmele a piva v Žatci pro letošní letní sezónu do Klášterní zahrady, odpočinkového místa chmelařského areálu. Program odstartují v květnu a potrvají do září.

Aktivit v zahradě u kláštera proběhne s největší pravděpodobností ještě více, protože příjemný prostor během roku využívají i další organizátoři. Už teď hodlají zahradu například využít při svých odložených oslavách 150 výročí založení sboru dobrovolní hasiči, čekat se dají i další akce.

Aktuálně představený program ale zahrnuje pouze akce pořádané Chrámem chmele a piva. Jeho pracovníci připravili sérii koncertů, která proběhne od poloviny května do poloviny září a během níž se představí různí umělci. Například skupiny Vltava a Znoucectnost mají své fanoušky po celém Česku. Mirek Kemel a Vladimír Javorský se zase do Žatce opakovaně vrací kvůli zájmu zdejších návštěvníků.

Dvě červnové akce pořádané chrámem pro děti jsou rovněž oblíbené a mají své věrné příznivce. Dětský den patří k tradičním akcím a v Žatci už si děti i dospělí zvykli také na Loutkovou zahradu, oblíbenou přehlídku loutkářských souborů.

Program začne 14. května a poslední akce je připravena na 17. září. O programu budeme průběžně informovat.