e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 5. až 7. února

publikováno: 3.2.2010, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První únorový víkend můžete klidně strávit v teplíčku a přitom cestovat po světě! Vyberte si některou z cestovatelských besed, přispějte na pomoc zničenému Haiti na minifestivalu nebo si zaleťte na operu do New Yorku.

Plesy, bály, karnevaly
DDM Paraplíčko v Jirkově pořádá v sobotu 6. 2. v 15,00 hodin Karneval pro děti. Koná se v Kulturním domě Zdeňka Glückseliga v Jirkově, soutěžit se bude oceny.
V Kulturním domě Fontána v Bílině mají 6. února svůj ples rybáři. Začátek ve 20,00 hodin.
V Repre v Mostě budou mít svůj maturní ples v pátek maturianti z litvínovského gymnázia, a v sobotu studenti Střední zdravotnické školy v Mostě.

Koncerty
V rockovém klubu V+V v Mostě zahrají v pátek kapela Hardox z Mostu.
Petr Macek MMMM zve na koncert houslové virtuozkky Shizuky Ishikawa a její přátele, kterou uvítá dne 8. února od 19,00 hodin v Městském divadle v Mostě.
Haiti pod Labem je název humanitárního minifestivalu, který se koná v sobotu 6. února od 17,00 hodin Av klubu Ul Eguána (http://www.uleguana.cz, Masarykova 10) v Ústí pod Labem. Hrát budou například Pepa Noes, Točísla, Skapollo, Tryskáči, Tom 77 a další. Výtěžek ze vstupného půjde, po zaplacení nezbytných nákladů, na konto Hand For Help Europe, transparentní sbírkový účet: 488 553 2028/5500.
V pátek 5. února od 20,00 hodin proběhne v Orfeu v Kadani koncert britských punkových legend UK Subs, skupiny s nejvíce koncerty za rok, a The Vibrators spolu s česko-americkou dudáckou punkovou kapelou Pipes & Pints.
V Jazz klubu v Teplicích zahraje v sobotu 6. února exotická kapela Tutu Puoane Quartet z Jihoafrické republiky.
6. února od 17,00 hodin ve velkém renesančním sále v Klášterci nad Ohří proběhne koncert kytarového virtuosa Štěpána Raka.

Sportovní galavečer
V sobotu 6. února v 19,00 hodin se v Kadani koná Sportovní galavečer. Ponese se v olympijském duchu a tak trochu v retrostylu let osmdesátých. Na Střelnici se potkáte se zajímavými sportovními osobnostmi: olympionikem Karlem Leštinou, horolezcem Radkem Jarošem, kulturistou Pavlem Bartoníčkem, aktuálně nejlepším střelcem na letošním ME v pozemním hokeji Štěpánem Bernátkem a spoustou dalších. Zlatá osmdesátá léta připomene ve své hudební show i skupina Jarka Šimka, v pozdějších hodinách čeká návštěvníky zajímavá módní přehlídka.

Výstavy
V městské galérii v Kostelní ul. 47 v Jirkově můžete do konce února shlédnout, případně zakoupit, sedm vystavených obrazů malířky naivního umění Sylvy Prchlíkové z Litvínova.
Podkrušnohorský zoopark Chomutov zahájil 1. února výstavu s názvem Makrosvět. Obsahem výstavy je soubor fotografií, které podávají barvité svědectví o životě v přírodě a zároveň tvoří více či méně abstraktní obrazy. Autorem fotografií je Michael Fokt, který za své fotoreportáže ze světa zvířat získal několik ocenění v prestižní soutěži profesionálních fotografů Czech Press Photo včetně prvního místa, ceny Zlaté oko v kategorii Příroda a životní prostředí či ceny Academic za nejpůsobivější makrofotografie. Výstava potrvá do 28. února, otevřena bude denně od 9,00 do 14,30 hodin.
V úterý 9. února bude v Galerii Špejchar v Chomutově otevřena výstava nazvaná Zpráva o Akci K, která unikátním způsobem mapuje události z noci z 13. na 14. dubna 1950, kdy komunisté zabrali všechny mužské kláštery v tehdejším Československu. Výstavu v 17,00 hodin zahájí autorka knihy Hoří déšť Šárka Horáková Maixnerová a také zástupci Ústavy vyšetřování a dokumentace zločinů komunismu a Klubu politických vězňů.

Opera v Žatci
V sobotu 6. února se můžete prostřednictvím žateckého divadla opět vypravit do Metropolitiní opery v New Yorku. Představí se vám tentokrát Verdiho opera Simon Boccanegra. Začátek je v 18,45 hodin.

Lyžování
Skiareál Klínovec a lyžařské školy na Klínovci společně připravili seriál veřejných závodů pro děti a mládež, který pokračuje druhým závodem v sobotu 6. února. Tentokrát se pojede paralelní slalom. Soutěží se ve třech věkových kategoriích na lyžích a snowboardu, kluci a holky zvlášť. Do závodu je možné se přihlásit i mimo seriál, bez bodů nasbíraných v prvním termínu. Připraveny jsou opět skvělé ceny od Alpine Pro, lyžařské permanentky, sladkosti... Čeká nás skvělý den s doprovodným programem, kterým nás provede DJ a moderátor Radek Jirgl. Dospěláci si můžou zajet jednu závodní jízdu o překvapení.

Besedy s cestovateli
Hned tři besedy o dalekých cestách jsme pro vás vybrali na nejbližší dny. V pátek 5. února v 17,00 hodin nabídne studovna jirkovské knihovny beseda s cestovatelem Jiřím Řehákem Rumunskem napříč o balkánské divoké přírodě,původní kultuře, úctě k tradicím o dědictví jedné z nejhorších evropských diktatur 20. století, ale také o rumunském pivu.
V pátek 5. února od 18,00 hodin bude v klubu na Střelnici v Kadani o svých horolezeckých zkušenostech mluvit Radek Jaroš. Příběhy nejen z deseti osmitisícovek bude v pořadu Hory shora dokumentovat i promítáním na plátno.
Osmá beseda se světoběžníkem, fotografem a výborným vypravěčem Jirkou Kolbabou se chystá na 9. února od 18,00 hodin v kinosále ZUŠ F.L. Gassmanna v Mostě. Tentorát vás čeká velký okruh jihem Afriky

 Nezapomeňte, že další akce v mnoha městech kraje jdete v rubrice Kalendář akcí.