e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Festival "Expediční kamera" v Děčíně

publikováno: 3.2.2010, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Lukáš Černý

Sdílet: facebook twitter google+

Filmový festival Expediční kamera je celovečerní promítání filmů o dobrodružství, divoké přírodě, o extrémních zážitcích i sportech. Festival je přehlídkou nejlepších filmů z Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu, unikátních filmů ze všech žánrů od horolezeckých přes extrémní sporty, expediční, etnologické až po přírodopisné. Promítání se uskuteční 5. února od 17:30 v Music clubu Garage.  

Výběr filmů je zaměřen na expediční dobrodružství nejen na horách, ale i na vodě v pouštích či pralesech. Hlavním organizátorem festivalu je o. s. Klub Expediční fond, který pravidelně podporuje zajímavé expedice nejrůznějšího zaměření do nejrůznějších koutů světa.

Spolupořadatelem právě v Děčíně je Milada Petrů a Tarsius, o. s., které se věnuje výzkumu a ochraně nártouna filipínského ve spolupráci se Zoo Děčín. Nártouni jsou drobní primáti ohrožení hlavně úbytkem přirozeného prostředí, ale i proto, že jsou častou obětí pytláků a končí na černém trhu se zvířaty. Náš projekt se snaží zjistit více informaci o tomto neprozkoumaném druhu a také napomoci k jeho ochraně (více na www.tarsiusproject.org). Případný výtěžek z celé akce půjde na podporu projektu Tarsius.

Více informací najdete na www.expedicnikamera.cz.