e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušné hory jsou téměř bez sněhu, sezóna se přesto rozbíhá

publikováno: 3.1.2020, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V pátek 3. ledna provozovatelé spustí hned dva lyžařské areály v Krušných horách. Vzhledem k nedostatku přírodního sněhu se bude lyžovat především na technickém a v omezené míře. V provozu je Klínovec, Klíny a Bouřňák.

Sport areál Klíny ohlásil začátek sezóny na 3. ledna ve 12,00 hodin. Pojede vlek K1 Poma, v provozu bude též lyžařská škola a půjčovna.

Stejně tak spustí jednu sjezdovku a vlek centrum Bouřňák na Teplicku. V pátek 3. ledna by mělo proběhnout večerní lyžování od 17,00 do 20,00 hodin na sjezdovce Údolíčko-Mikulov.

Nejvíc sněhu - od 30 do 60 centimetrů aktuálně hlásí skiareál Klínovec. V provozu je 15 kilometrů sjezdovek, jezdí všechny lanovky a tři vleky. Otevřena sjezdovka Rondo, která propojuje Klínovec s Neklidem a lanovou dráhou Prima Express, dále Pařezovka, Přemostěná, Dámská, U Zabitýho, Pod Zámečkem, Slalomák, na Neklidu Moser a dále Za Prahou a Hranice. Areál je v provozu denně od 9,00 do 16,00 hodin, v pátek a sobotu 3. a 4. ledna také večerní lyžování na sjezdovce Pod Zámečkem. Skibusy jezdí z Háje a Loučné, propojení s Fichtelbergem zatím nefunguje.

V provozu je také areál Novako na Božím Daru. Jezdí se denně od 9,00 do 16,30 hdoin a večer od 19,00 do 20,30 hodin. Plešivec v tuto chvíli nabízí jen dětský pohyblivý koberec a 10 centimetrů sněhu.

V areálu Telnice na Ústecku se podařilo udržet jen jedinou sjezdovku MEVA a dětský park.

Pokud se chystáte za zimními radovánkami, můžete využít nabídky ubytování v Krušných horách.

Článek obsahuje P.I.

Ilustrační foto: PIxabay.com.