e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Lounsku se připravují dvě masopustní oslavy

publikováno: 3.1.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Hned dvě oslavy Masopustu se připravují na Lounsku. První masopustní průvod se uskuteční v úterý 9. února v Lounech a je určen pro žáky mateřských, základních a středních škol. Pochopitelně je vítání i široká veřejnost. V sobotu 13. února vypukne masopustní veselí ve Skupicích na statku.

Masopustní průvod v Lounech je společnou akcí Městské knihovny Louny, Oblastního muzea Louny, sdružení Lounští Lounským, Spolku paní, dam a dívek při městské knihovně a Lounskou farností. Zváni jsou všichni obyvatelé města a připojit k průvodu se dá kdekoli. Sraz je v 9,15 hodin před městskou knihovnou na Mírovém náměstí. Odtud projde průvod historickou částí města a zastaví se například před okresním archívem, radnicí, muzeem a některými obchody v centru města.

Další masopustní veselí se uskuteční v sobotu 13. února na Statku Pohoda ve Skupicích u Postoloprty. Již potřetí zde bude pro malé i velké připraven bohatý program. Nebude chybět zabijačka a zabíjačkové výrobky, různé zajímavé dílny pro děti, dětský maškarní rej, malování na obličej a bohatý kulturní program. Masopustní veselí začne v 10,00 hodin a potrvá až do pozdního odpoledne, do 17,00 hodin. A jedna důležitá informace, průvod masek se uskuteční ve 14,00 hodin.