e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na božídarské poště začal opět úřadovat Ježíšek

publikováno: 2.12.2020, kategorie: Zajímavosti, autor: Daniela Tautermannová

Sdílet: facebook twitter google+

Stylizovaný portrét malého Ježíška orámovaný kometami - takové je letošní téma příležitostního vánočního razítka, které začala první prosincový den používat pošta na Božím Daru v Krušných horách. Přání s ním bude razítkovat do 23. prosince.

Od roku 1994 má ruční vánoční razítko originální výtvarnou podobu. Na vánočním razítku v minulých letech nechyběl například Ježíšek, vánoční hvězda, věnec nebo kometa, prostě symboly vánočních svátků. 

Vánoční razítko milují děti i sběratelé, a proto se zásilky nepočítají na gramy, dekagramy, ale na kila. V loňském roce orazítkovali pracovníci božídarské pošty 341 kg zásilek. Vánoční příležitostné razítko znají nejen v českých zemích. Marek Smitka z Infocentra Boží Dar říká: „Pravidelně odesíláme vánoční zásilky s tímto příležitostným razítkem do Německa, Ruska nebo Holandska. Z Božího Daru putují ale pohledy, přání a dopisy také do exotických zemí, jako jsou Čína, USA a Austrálie."

Také pro vánoční poštu bylo nutno přijmout opatření v souvislosti s pandemií COVID-19. Pracovníci Pošty Partner nosí roušky a se zásilkami a ručním příležitostným razítkem pracují v rukavicích.

Od 1. do 23. prosince můžete vánoční razítko získat i vy.

5 kroků jak správně postupovat:

  1. Napište Vaši pohlednici, vánoční dopis nebo přání Vašim blízkým nebo známým.
  2. Napište na Vaši zásilku určenou k orazítkování cílovou adresu.
  3. Ofrankujte Vaši zásilku poštovní známkou odpovídající poštovnému do místa určení.
  4. Váš pohled, dopis nebo přání vhoďte osobně do Ježíškovy schránky na Božím Daru nebo zašlete v obálce na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 36262 Boží Dar.
  5. Vaši vánoční zásilku orazítkují pracovníci Infocentra a Pošty Partner od 1. do 23. prosince příležitostným vánočním poštovním razítkem a odešlou zpět na Vámi uvedenou adresu.

Adresa Ježíškovy pošty:

Vánoční Pošta
Boží Dar 1
362 62 Boží Dar