e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vánoční Speciál: Kam za čerty a Mikulášem?

publikováno: 2.12.2019, kategorie: Pro děti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Mikulášské nadílky, na kterou budou letos děti čekat ve čtvrtek 5. prosince večer, mohou mít různou podobu. Nadělovat se bude ve věži, ve štole, ve vlaku, v kině i v tramvaji.

Chomutov
Mikuláš bude nadělovat v městské věži na náměstí 1. máje, a to 5. prosince od 16,30 hodin. Registrace zájemců ve středisku volného času Domeček.

Chomutov/Jirkov
Oběma městy bude jezdit 5. prosince Mikulášský trolejbus s čerty, anděly a Mikulášem. V každém městě vyjede pět jízd, startují na Písečné u zdravotního střediska v Chomutově, první ve 13,20 hodin a v Jirkově pak v ulici Hrdinů od 14,00 hodin. Cena jedné jízdenky je 30 Kč a jsou k dispozici pouze v předprodeji v infocentrech obou měst.

Kadaň
Mikuláš dorazí do kadaňského kina Hvězda. Děti čeká nadílka po pohádce Ledové království II, která začíná v neděli 8. prosince od 14,30 hodin. Kromě toho můžete s dětmi vyrazit na Mírové náměstí, kde se bude nadělovat od 16,00 do 19,00 hodin přímo 5. prosince.

Litvínov
Městem bude opět jezdit Mikuláská tramvaj. Nasednout můžete mezi 14,25 a 18,45 hodin na zastávce u Elka. Podmínkou je mít stupenku, která je k dispozici za vlastnoručně vyrobenou vánoční ozdobu na zámku. Tramvaj je určena dětem do 10 let v doprovodu jedné dospělé osoby.

Louny
V lounské Klubovně Luna bude mikulášská nadílka spojená s dílnou na výrobu masek anděla, Mikuláše nebo čerta. Začátek v pondělí 2. prosince v 15,00 hodin. Mikuláš bude chodit také centrem města, a to 5. prosince od 15,00 hodin. Setkání Mikulášů, nadílka, občerstvení, fotokoutek a hudební vystoupení se koná na Mírovém náměstí.

Měděnec
Druhý hornický Mikuláš ve štole Marie Pomocné v Mědníku na Měděnci v Krušných horách vypukne ve čtvrtek 5. prosince v 16,00 hodin. Ve štole uvidíte peklo s kotlíky, ohněm a čerty, nebe s Andělem a Mikulášem a po celé délce budou nainstalovány svíčky. Čekání před štolou zkrátí koledy a pro děti je připraveno opékání buřtů a limonáda. 

Moldava v Krušných horách
Na Moldavu v Krušných horách opět pojede Mikulášský vlak. Vyjíždí v sobotu 7. prosince v 8,25 z Teplic na trase Most - Louka u Litvínova, Hrob, Dubí a Moldava. Zpět se vrací ve 13,22. Program obstará Divadlo v Pytli Petra Stolaře. Prodej jízdenek jen ve vlaku, dospělý 40 Kč, dítě 10 Kč.

Most
Celou sérii mikulášských nadílek letos nabízí Divadlo rozmanitostí v Mostě. S dětmi můžete vyrazit třeba ve středu na pohádku o Princezně na hrášku, ve čtvrtek Vánoce tří sněhuláků, v pátek na Šípkovou Růženku. Pohádky, po nich následuje nadílka (balíčky s sebou), začíná v 17,00 hodin. Podrobnosti v Kalendáři akcí
Také Mostem bude jezdit Mikulášská tramvaj, a to 5. prosince odpoledne. Jízdenky je možné získat za obrázek s mikulášskou tématikou ve Středisku volného času v Mostě. Mikuláš tento den dorazí také do Městské knihovny, a to v 16,00 hodin - připravte si básničku nebo písničku.
Velký mikulášský flerjarmark se chystá v Oblastním muzeu a galerii. Kromě stánky s ručně vyráběnými věcmi vás čekají koncerty, divadlo, dětský koutek, perníková dílna a velká věncová dílna. Ochutnat můžete také dobroty z Mikulášovy kredence. Otevřeno bude od 10,00 do 18,00 hodin a vstupné je 10 Kč pro děti a 30 pro dospělé.

Nepomyšl
Na sobotu 7. prosince chystá městys Nepomyšl na Podbořansku Mikulášský jarmark. Začná ve 12,30 hodin poutní mší v kostele, během odpoledne vystoupí pěvecký sbor Egeria, Filip Richie, Heidi Janků, Petr Kolář a Žihelský sbor. Navštívit můžete i komentované prohlídky k restaurovaným malbám v kostele. Mikulášská nadílka se chystá na 15,30 hodin.

Proboštov
V Proboštově na Teplicku spojují Mikulášskou nadílku s předvánočním jarmarkem, který proběhne v sobotu 7. prosince od 13,00 hodin na náměstí Svobody. V prodeji budou dobroty jako svařák, zabijačka, perníčky, domácí zákusky a další. Pro děti drobné dílny a betlém se zvířátky. Od 16,30 hodin bude Mikuláš, čert a anděl rozdávat balíčky. Pro dospělé pak bude Mikulášská od 19,00 hodin v restauraci Sokolovna.

Teplice
Ve čtvrtek i pátek 5. a 6. prosince dorazí čert a Mikuláš do kostela svatého Bartoloměje v Teplicích. Mikulášská začíná v 16,00 hodin. Pro odvážnější je připravena na sobotu 7. prosince pekelná show s Krampusem.

Žatec
Mikulášská nadílka bude probíhat na náměstí Svobody ve čtvrtek 5. prosince od 16,00 hodin. Součástí programu je losování cen pro děti a rodiče.

Foto: Město Litvínov