e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vánoční Speciál: Drážďany - hlavní město saských Vánoc

publikováno: 2.12.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Deset vánočních trhů se letos otevírá v Drážďanech, oblíbené vánoční destinaci německých, ale i českých turistů. Slavný Štrýclmarkt, na němž najdete na 230 stánků i obří pyramidu, bude otevřen až do Štědrého dne. Tento víkend se tam navíc koná Štolová slavnost.

Trhy na Altmarktu, které jsou s pořadovým číslem 585 nejstaršími v Německu, začaly roztočením velké vánoční krušnohorské pyramidy už 27. listopadu. Trh je otevřen každý den a končí až 24. prosince ve 14,00 hodin.

O druhé adventní sobotě 7. prosince se koná oblíbená Štolová slavnost. Slavnostně vyzdobené koňské spřežení, doprovázené pětisethlavým průvodem, táhne vůz s několikatunovou obří štolou od zámku historickým centrem až k pódiu na vánočním trhu Štrýclmarkt. Tam bude obří pečivo, typické pro drážďanské Vánoce, rozporcováno a rozprodáno návštěvníkům slavnosti. Průvod vychází v 11,00 hodin.

Na Štrýclmarktu můžete platit speciální měnou - Štrýclovým tolarem, které získáte v infocentru přímo na náměstí v poměru 10 EUR=11 tolarů.

Kromě Štrýclmarktu je letos v Drážďanech dalších devět vánočních trhů, například středověký na zámeckém nádvoří Stallhof, romantický u zámku, v aplském horském stylu na náměstí Postplatz, stánky najdete také u kostela Frauenkirche.

Foto: Archív města Drážďany, Torsten Hufsky.