e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vánoce s louskáčkem, perníkářkou a husarem

publikováno: 2.12.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Tři typické postavy - louskáček, perníkářka a husar - zdobí centrum Olbernhau v Krušných horách a jsou také symbolem zdejších vánoc. Už tuto sobotu 5. prosince projde městem velký hornický průvod. Trhy ve městě i ve dvoře Rittergut budou otevřeny ještě do 13. prosince.

Vánoční trh v centru Olberhnau je otevřen denně od 13,00 do 18,00 hodin, na startu Rittergut (v centru města) se otevírá vždy v 16,30 hodin velký adventní kalendář. V tomto areálu jsou připraveny jak trhy, tak řada ukázek krušnohorských řemesel, zejména řezbářství, sklářství či paličkování. Ukázky a prodej probíhají denně od 13,00 do 18,00 hodin, o víkendu již od 11,00 hodin.

Hornický průvod plný uniforem a dechové hudby, který patří neodmyslitelně k vánočním tradicích v saské části Krušných hor, projde městem 5. prosince v 17,00 hodin. Třetí adventní neděli 13. prosince se pak vydá městem vánoční skřítkový lampionový průvod (také v 17 hodin).

Vánoční atmosféru nabízí také také areál Saigerhütte, který leží těsně při česko-německé hranici u hraničního přechodu Brandov, kde jsou otevřeny obchody s tradičním zbožím. Více o bývalé huti v rubrice Kultura, sport, turistika.