e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecké muzeum můžete navštívit virtuálně

publikováno: 2.11.2020, kategorie: Výstavy, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Oblastního muzea a galerie v Mostě se snaží nevytratit se z povědomí svých návštěvníků a své výstavy zpřístupňuje alespoň virtuálně. Můžete nahlédnout do příběhů jedné ložnice nebo se podívat do suterénu děkanského kostela. Vedle toho se v muzeum chystají nové expozice.

"Ve spolupráci s profesionálním nahrávacím studiem Ponte Records připravujeme virtuální prohlídky výstav, které můžete navštívit na www.muzeummost.cz," informuje Jitka Klímová.

Aktuálně je k vidění například výstava Pictura Obscura výtvarníka Jaroslava Valečky v suterénu děkanského kostela a tamtéž také výstava sochaře Quido Kociána. V hlavní budově muzea můžete shlédnout virtuální prohlídku Sádrovec - neobyčejně obyčejný nerost. Poslední natočenou novinkou i s audio výkladem je výstava Příběh jedné ložnice, který připomíná 75. výročí od ukončení druhé světové války. "Výstavu připravily Diana Kvapilová a Alena Kvapilová z muzejní knihovny s kurátorem historického nábytku Miroslavem Vrbou. Příběh vypráví obyčejná ložnice z třicátých let o nelehké době svých majitelů, německé a české rodiny," doplňuje Jitka Klímová.

Kurátoři využívají nucenou přestávku také k budování nových expozic a výstav - Příběh starého Mostu, Ptačí stavitelé, Památné stromy Ústeckého kraje a První zmínka o Mostu.