e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 4. až 6. listopadu

publikováno: 2.11.2016, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Večer už se rychle stmívá a toho můžete využít při lampionovém průvodu! Jejich čas právě nastává, stejně jako doba strašidel a dýní. Pro dospělé pak přidáme oslavy kulturáku v Teplicích, divadlo, výstavy...

Strašidla, Halloween a lampiony
Lampionový průvod strašidel a soutěž o nejkrásnější dýni se konají v Háji u Duchcova v sobotu 5. listopadu od 17,00 hodin. V Želenicích na Mostecku ve stejný den od 15,00 hodin chystá obec Halloweenské dýňování. Lampionový průvod projde v sobotu Patokryjemi (v 17,00 hodin od obecního domu).

Svatováclavská koruna
Ještě do neděle 6. listopadu můžete v jízdárně teplického zámku vidět kopii Svatováclavské koruny, nejstarší části českých korunovačních klenotů. Vystavena je tento týden na výstavě o umění severozápadních Čech za doby vlád Lucemburků. Podrobnosti se dočtete v článku Lucemburskou výstavu v Teplicích ozdobí další koruna – svatováclavská. V sobotu 5. listopadu navíc muzeum nabízí komentované prohlídky svatováclavské koruny s odborným výkladem historika Mgr. Lukáše Gavendy, které se uskuteční každou půlhodinu od 13,00 do 16,30 hodin.

Podzim v galerii
Galerii Kryt v Klášterci nad Ohří zahajuje v pátek 4. listopadu vernisáží výstavu Podzim MgA. Miroslava Javůrka. Klášterecký umělec, který se prosadil především ve filmové tvorbě, představí své nejnovější olejomalby, které maloval v průběhu jednoho roku přímo pro výstavní prostor galerie Kryt. Začátek v 17,00 hodin.

Technohraní
V sobotu 5. listopadu odpoledne můžete s dětmi vyrazit do Střediska volného času v Mostě. Od 14,00 hodin tam začíná soutěžní den, který dětem ukáže svět vědy a techniky. Program je určen dětem od 6 do 12 let.

Klášterecké divadelní žně
Děsivý podtitul Smrtonosné mají letošní Klášterecké divadelní žně, které přinesou celý týden zajímavého ochotnického divadla. Podle pořadatelů se ale není třeba bát, neboť hrozí hlavně útoky smíchu a nákaza dobrou náladou. Žně v Domě kultury potrvají až do soboty 5. listopadu. V článku V pátek začíná v Klášterci smrtonovská divadelní smršť najdete kompletní program. 

Na zámku straší
Tradiční podzimní akce na Státním zámku v Benešově nad Ploučnicí vypukne už v pátek 4. listopadu, kdy přivítají na nádvoří Horního zámku nejrůznější strašidla, příšerky, ale hlavně děti. Těšit se můžete na oblíbené soutěže pro děti, na ukázku strašidelných sklepení, nebo na stezku odvahy, která je určena nejodvážnějším návštěvníkům. Začátek v 17,00 hodin, předprodej vstupenek je zahájen v den akce od 15,00 u brány Horního zámku, nebo již nyní na pokladně Horního zámku či v Centru dětí a mládeže v Benešově nad Ploučnicí.

Premiéra „všeho od Shakespeara“
Zcela nový hrací prostor mosteckého divadla nazvaný Aréna, symbolicky pokřtí režisér Adam Doležal, a sice inscenací inspirovanou pouličním a lidovým divadlem – Souborné dílo Williama Shakespeara (zkrácená verze). Potrhlý kabaret jakéhosi best of největšího světového dramatika bude mít premiéru v pátek 4. listopadu. Podrobnosti o této zajímavé hře v článku

The Most Winter Challenge
Volné jízdy pro amatérské jezdce vlastním vozem po závodním okruhu mosteckého autodromu pokračují pod názvem The Most Winter Challenge i v podzimních a zimních měsících. Poprvé se zájemci mohou svézt po dráze už v pátek 4. listopadu, a to bez přestávky od 10,00 do 15,00 hodin, další termín bude následovat 19. listopadu.

Hubertova jízda
S jezdeckou sezónou se loučí Jezdecký klub chomutovského zooparku, a to tradiční Hubertovou jízdou. Slavnostní nástup koní a honců začíná v 10,30 hodin v jezdeckém areálu PZOO. Vstup je zdarma.

Oslavy kulturního domu
Dům kultury v Teplicích slaví třicátiny! Popřát mu můžete přijít v pátek 4. listopadu a podívat se na komentované hodinové prohlídky technického zázemí koncertního a estrádního sálu a dalšího technického zázemí. Začínají ve 13,00, 14,00 a 15,00 hodin. Vstupné je 20 korun. V 17,00 hodin se pak otevře výstava, která představí možné podoby plánovaných rekonstrukcí kulturního domu. O hodinu později začíná setkání pamětníků i současných příznivců Domu kultury s názvem Nechoďte dnes brzy spát aneb takoví jsme byli.

Dánové a Burian
V lounské knihovně slaví Světové dny a přibližují nám severské země – Dánsko, Švédsko a Norsko. V pátek 4. listopadu začíná v 18,00 hodin vernisáž výstavy fotografií dánské královské rodiny, kterou okomentuje Jan Burian. Ten o hodinu později bude v knihovně také koncertovat.

Strašidelné čtení 
Na zámku Krásné Březno v Ústí nad Labem chystají pro děti od 6 do 10 let v pátek 4. listopadu strašidelné čtení. Sraz je v 16,15 a masky s sebou. Kromě čtení děti uvidí komiksovou výstavu Pověsti a příběhy poutních míst Šluknovska, tvořit mohou v poetické a výtvarné dílně, soutěžit o nejlepší masku. Rodinné vstupné 60 Kč, infor a rezervace na tel.: 420 472 800.

Foto: Zámek Krásné Březno.