e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Večerní procházky nově i ve Staré Vsi

publikováno: 2.10.2014, kategorie: Pro děti, autor: Martina Pelcová

Sdílet: facebook twitter google+

Na říjen připravuje Podkrušnohorský zoopark Chomutov novinku. Kromě pravidelných večerních procházek zooparkem zahajuje večerní prohlídky Staré Vsi, krušnohorského skanzenu, který je součástí zooparku. Noční toulky zooparkem budou nadále probíhat v pátek, do Staré Vsi se návštěvníci mohou vydat v sobotu večer.

„Večerní procházky, při kterých mohou návštěvníci pozorovat zvířata ve zcela jiné atmosféře, sledovat jejich chování po setmění a dozvědět se mnoho zajímavých informací jsou velmi oblíbené, rozhodli jsme se proto nabídku rozšířit i o Starou Ves,“ vysvětlila ředitelka zooparku Iveta Rabasová. Páteční termín zůstane zachován pro procházku po zooparku, do Staré Vsi se zájemci mohou vydat každou sobotu. „Zajímavý je nejen pohled na nově nasvícený větrný mlýn, roubenou chalupu a krušnohorský statek, ale i prohlídka vnitřních expozic. Na vše, co návštěvníky zajímá, bude připraven odpovědět průvodce,“ dodala ředitelka. 

Večerní procházky zooparkem začínají každý pátek v 19,00 hodin. Setkání s průvodcem proběhne vždy u vstupní pokladny do zooparku ze směru od Kamencového jezera. 

Na prohlídku expozic ve Staré Vsi se mohou zájemci těšit každou sobotu od 19,00 hodin. Prohlídku zahájí průvodce  u vstupního turniketu do Staré Vsi nedaleko restaurace U Pratura. 

Začátek prohlídek se bude měnit v závislosti na roční době, aktuální informace najdou návštěvníci na www.zoopark.cz. Dospělý zaplatí za vstupenku 50 Kč a dítě 30 Kč.