e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaň očima dětí

publikováno: 2.10.2014, kategorie: Výstavy, autor: Tereza Gvoždiáková

Sdílet: facebook twitter google+

Letošní říjen bude v Galerii Josefa Lieslera v Kadani patřit žákům a studentům mateřských, základních a středních škol, pro které byla určena soutěž s názvem Kadaň v proměnách času. Stejnojmenná výstava prací bude zahájena v galerii dnes, ve čtvrtek 2. října od 17,00 hodin.

Při výběru tématu se pořadatelé nechali inspirovat jedním z nejslavnějších rodáků, Mikulášem z Kadaně, který v r. 1410 sestavil podle výpočtů Jana Šindela Staroměstský orloj, jenž v Praze odkrajuje čas už 604 let. Nejlepší autoři budou odměněni – jejich práci nechává město vytisknout jako pohlednici, která pak bude volně k prodeji a bude si ji moci kdokoliv zakoupit a poslat ji rodině, známým či přátelům.

Sešla se nám obrovská spousta obrázků, z nichž ty nejlepší budou vystaveny – uvidíte, jak by mohla vypadat radniční věž za pár let v případě, že by se z radnice stal zvířecí ráj, nebo jaké by to bylo, kdyby ze špičky radniční věže vedla skluzavka na náměstí. Děti na svých kresbách zpodobnily ty nejznámější kadaňské památky ze všech možných úhlů, nezapomněly ani na barbakán, hrad, kostel Povýšení sv. Kříže, Katovu uličku nebo Františkánský klášter. Přijďte se i Vy podívat na město dětskýma očima!

Výstava potrvá do 28. října, otevřeno je od úterý do neděle od 13,00 do 17,00 hodin.