e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chrám v Panenském Týnci na Lounsku je destinací roku

publikováno: 2.10.2014, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Dvě atraktivní lokality Dolního Poohří – nedostavěný chrám v Panenském Týnci a Chrám Chmele a Piva v Žatci – zabodovaly v soutěži DestinaCZE, vyhlášené letos podruhé agenturou Czechtourism. Absolutním vítězem a tedy destinací roku 2014 se s více než 22 tisíci hlasy stal Panenský Týnec, nejmagičtější místo Česka. Hlasování veřejnosti skončilo v úterý o půlnoci.

„Je to jedinečné potvrzení, že Dolní Poohří je atraktivní lokalitou a má návštěvníkům co nabídnout,“ raduje se s výhry ředitelka destinační agentury Dolní Poohří o.p.s. Libuše Novotná Pokorná.

Soutěž DestinaCZE byla vyhlášena v pěti kategoriích – do finále se z Ústeckého kraje probojovaly dvě atraktivity, které pak soupeřily s dalšími lokalitami z celého Česka o hlasy veřejnosti. A obě uspěly. Žatecký Chrám Chmele a Piva zvítězil s více než 10 tisíci hlasy v kategorii Fénix, tedy turistická atrakce vzkříšená z popela. Areál technických památek na Pražském předměstí prezentuje bohatou historii i živou současnost pěstování a zpracování chmele a vaření piva na Žatecku. Je ukázkou toho, jak se nepoužívané a chátrající průmyslové areály mohou proměnit v atraktivní turistický cíl. Návštěvníkům dnes nabízí unikátní Chmelový maják, muzeum, labyrint, pivovar s restaurací, dětský areál a další atrakce.

Celkem 22 215 hlasů získal od hlasujících nedostavěný chrám v klášterním areálu v Panenském Týnci na Lounsku. Zvítězil tak nejen v kategorii Genius Loci – nejmagičtější místo Česka, ale stal se s velkým náskokem i absolutním vítězem celé soutěže. Tajemné místo láká svatebčany, umělce, psychotroniky, léčitele, hledače pokladů i turisty, kteří milují tajemství a záhady. Návštěvníci odtud odcházejí nabiti pozitivní energií.

Informace o soutěži je možné najít na stránce www.destinacze2014.cz.