e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatecká Dočesná ve skromnější podobě

publikováno: 2.9.2020, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Největší oslava sklizně chmele v republice, na níž každoročně míří desítky pivovarů a tisíce návštěvníků, byla letos zrušena. Přesto se tento víkend koná menší oslava s podtitulem Žatecká Dočesná jinak. Program bude v pátek a sobotu 4. a 5. září připraven na Chmelařském náměstí, v muzeu, klášterní zahradě a také v pivovaru.

V pátek začne program na dvou scénách Chmelařského náměstí v 17,00 hodin. Zahrají kapely The Apples, The Stringz a další, na dětské scéně se mohou návštěvníci těšit na animační program, písničky a večer na diskotéku. V sobotu bude program probíhat od 13,30 hodin. Na hlavní scéně vystoupí například šermíři, bavič Milan Pitkin, country kapela Průvan, Stanislav Hložek či Kabát revival. Dětský program zčíná ve 14,00 hodin divadlem, přijde také kouzelník. Od 18,30 hodin pak bude diskotéka. Vstup na všechny akce je zdarma. Po celou sobotu pak bude probíhat také Den otevřených dveří Chrámu chmele a piva v Žatci, přijít můžete od 10,00 do 17,00 hodin.

V Chmelařském muzeu se od 17,00 hodin koná Chmelový dvorek, podvečer pro dospělé plný her, zábavy, piva a chmele. Program zakončí ve 20,00 hodin hra Opery Žatec Kurzy sebedestrukce. Vstupné je 90 korun.

Další akce se koná v rámci Dočesné jinak v klášterní zahradě. V sobotu 5. září od 15,00 hodin tam začne rockový open air festival. Vystoupí na něm Sabina Křováková, Hot pants, Destroyself, Fuck off a Ogee. Vstup je zdarma. Na sobotu 5. září pak Žatecký pivovar chystá od 13,30 hodin program nazvaný Zakončení prázdnin.