e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V klášterecké salla tereně se otevře venkovní knihovna

publikováno: 2.8.2018, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Městská knihovna v Klášterci nad Ohří opět otevře v salla tereně zámeckého parku svou pobočku - venkovní knihovnu s výběrem knížek a časopisů, posezením, něčím k osvěžení a odpoledne navíc s kulturním programem. Čítárna bude otevřena každý den od pondělí 6. do pátku 10. srpna.

"Od 10,00 do 16,30 hodin se v této „knihovně“ na vás budou těšit naše knihovnice a vy se zde můžete skrýt před rozmary počasí, zregenerovat síly, nebo prostě jen nasát atmosféru klidu a pohody," láká Městská knihovna v Klášteřci. "Odpoledne, když se turistický ruch v parku trochu zklidní, jsme připravili na každý den jednu akci pro děti i pro dospělé. Těšit se můžete na literární večer, hudební vystoupení ale i soutěže a dílničky pro děti."

V pondělí od 17,00 hodin je připraveno Tomovo listování s divadlem Hnedle Vedle, v úterý od 18,00 hodin scénické čtení Stíny nad Krušnými horami, ve středu výtvarná dílna pro děti maminky Malované kamínky. Vrcholem programu bude ve čtvrtek 9. srpna od 16,00 hodin pohádkové putování parkem se soutěžemi pro děti nazvané Pohádkový zámek. "Jako každý rok si raději zajistěte vstupenku s přesným časem startu v městské knihovně. Letos jsme vyslyšeli prosby maminek s kočárky a tak bude trasa poněkud jednodušší, ale i tak si užijete spoustu legrace a pěkné odpoledne můžete s námi zakončit u ohníčku v loděnici, kde se budou opékat buřtíky," dodávají pořadatelé.

Týden s knihovnou zakončí v pátek od 17,00 hodin coutry večer s Muzikou občas.