e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V kadaňském klášteře to bude vonět medem

publikováno: 2.8.2016, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o medu, ale báli jste se žihadla - tak zní podtitul výstavy, která se otevře tuto sobotu 6. srpna v prostoru Františkánského kláštera v Kadani. Seznámíte se včelami, včelaři i jejich pomůckami. Přístupná bude až do konce září.

"Co je vlastně med zač, jak vzniká, jak je zpracováván, jaké má léčivé účinky a jaké jsou jeho druhy a co všechno obsahuje? Odpovědí nejen na tyto otázky se Vám dostane na výstavě," zvou pořadatelé z kadaňského muzea. Seznámíte se s včelařením a pomůckami, které se používají. Pro malé i velké návštěvníky budou připraveny pracovní listy. 

Vernisáž výstavy se koná 6. srpna od 17,00 hodin ve Františkánském klášteře a výstava pokračuje do 28. září. Otevřeno bude v srpnu od úterý do neděle od 10,00 do 17,00 hodin, v září potom o víkendech ve stejném čase, nebo se konají prohlídky ve všední dny v 15,00 a 16,00 hodin.

Připomeňme ještě, že přímo v areálu františkánských zahrad se včely chovají a každý návštěvník má možnost si včelu adoptovat. Ta pak svým adoptivním rodičům nadělí skleničku medu.