e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zámek Stekník otevře nový prohlídkový okruh

publikováno: 2.7.2019, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Postupně opravovaný zámek Stekník na Žatecku otevře o prázdninách nový prohlídkový okruh. Poprvé do něj návštěvníci nahlédnou už během svátečních dnů 5. a 6. července. Původně plánované kostýmované prohlídky byly zrušeny.

Nově zrestaurované sály nabídnou soukromé prostory rodiny švýcarského konzula Gerolda Déteindre, tzv. apartmán Déteindre,  jehož součástí je i hlavní sál a sala terrena, ale také pánský pokoj nebo salón paní Hany Déteindre. Uvidíte také jídelnu a dobovou kuchyni. Slavnostní otevření nového prohlídkového okruhu je naplánováno na 17. července, veřejnost se do něj poprvé podívá o den později. Na první červencový víkend však zámek připravil předpremiéru.

"Máte jedinečnou možnost nově zrestaurované prostory navštívit dříve a stát se tak prvními návštěvníky prohlídkového okruhu," zve kastelánka Jana Zajíčková. Prohlídky budou probíhat v pátek 5. a v sobotu 6. července. Původní plánovaná akce pro děti názvaná Prohlídky zámku s hraběcí rodinou Kulhánků z Klaudensteina byla z technických důvodů zrušena. Současně budou probíhat i klasické prohlídky okruhu, jehož součástí je výstava kočárků a hraček v jižním křídle zámku.