e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Se začátkem prázdnin ožívají památky

publikováno: 2.7.2018, kategorie: Památky, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Na první prázdninový týden si hned několik zámků v regionu připravilo pro dospělé i děti netradiční prohlídky. V Libochovicích se bude hledat ztracená princezna, do Duchcova dorazí špion Casanova a Stekníkem děti provedou členové hraběcí rodiny.

Zámek Libochovice

Ztracená princezna je název prohlídek pro rodiny s dětmi na zámku Libochovice. Během procházky v interiérech východního křídla zámku pomohou děti najít ztracenou princeznu. Prohlídky začínají každou celou hodinu od 10,00 do 16,00 hodin. Konají se celý týden od 2. do 8. července. Vstupné dospělí 60 Kč, děti 30 Kč, rodinné 150 Kč.

Zámek Duchcov

Oživené prohlídky Casanova - intrikán, špion a diplomat na zámku v Duchcově jsou pořádané v rámci tematického roku s názvem Šlechta českých zemí v evropské diplomacii. Připomenou osobnost Giacoma Casanovy a jeho diplomatické působení. Prohlídky zároveň připomínají 220 let od úmrtí tohoto známého milovníka. Prohlídky jsou pořádány ve spolupráci s Divadlem v Pytli Petra Stolaře ve dnech 5. a 6. července od 10,00 do 17,00 hodin.

Zámek Stekník

Ve stejné dny chystají oživené prohlídky také na zámku Stekník u Žatce. Návštěvníky budou provázet členové hraběcí rodiny Kulhánků z Klaudensteina - tedy herci v jejich kostýmech. Prohlídky jsou určené především dětem a budou probíhat ve sváteční dny 5. a 6. července, vždy v půl od 10,30 do 16,30 hodin. Vstupné je 80 Kč pro dospělé, 60 Kč pro děti a senioři, do 6 let 20 korun.