e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Úštěku se o víkendu sejdou čarodějnice a čerti

publikováno: 2.7.2015, kategorie: Pro děti, autor: Jaroslav Stejný

Sdílet: facebook twitter google+

Již tradičně se každé léto rozezní sklepení pod bývalým hradem Úštěk, stojícím v centru stejnojmenného historického severočeského městečka, prapodivnými zvuky... A jak by ne, když se zde otevírají pekelné brány, a čertovská inspekce se vydá na svou obvyklou kontrolu našich lidských hříchů. Tento víkend 4. a 5. července přiletí čertům na pomoc kadaňské čarodějnice.

Obvykle tento úkol zastává mladá čertice Mefista, které občas přispěchá na pomoc i několik dalších čertů či čertic. 

A když se pak síly pekla spojí navíc i se sílami magickými, čarodějnými, pak o zábavu rozhodně není nouze. Že si takový rej nadpřirozených sil nemůžete nechat uniknout?

Tak tedy zavítejte ve dnech 4. a 5. července do Úštěka, kam za Jeho Excelencí Luciferem, panem Jaroslavem Stejným, zakladatelem „Muzea čertů“, zavítají i pravé nefalšované čarodějnice ze sesterského „Muzea čarodějnic v Kadani“. Kromě svých čar a roztodivných kejklů vám předvedou i věštění budoucnosti z magické koule, karet, kostí či hrachu.

Prohlídky každou celou hodinu od 10,00 do 16,00 hodin, orohlídka trvá přiblžině 45 minut. Vstupné 80 Kč pro dospělé, 50 Kč pro děti, informace na www.muzeumcertu.cz.