e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na teplickém zámku ode dneška promítá letní kino

publikováno: 2.6.2020, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V úterý 2. června zahajuje promítání letní kino na zámku v Teplicích. Na film tam můžete vyrazit vždy od úterý do neděle, aktuálně se promítá od půl desáté. Sezóna teplického letního kina se tak prodlouží na tři měsíce. Startuje českým dokumentem V síti.

"Letní kino na zámku pořádá Dům kultury Teplice již několik let a nyní, vzhledem k současné, kultuře moc nepřející době, jsme se rozhodli rozšířit filmové projekce v letním kině na tři měsíce," vysvětluje pořádající Dům kultury v Teplicích. Po žateckém letním kině tak začíná svůj provoz další letní scéna v regionu.

Večerní promítání pod širým nebem tak již od června nahradí večerní projekce v kině Květen a návštěvníkům umožní užít si filmy na čerstvém vzduchu. "Místa na sezení jsou pro případ nepříznivého počasí částečně zastřešena a nabízíme také možnost občerstvení. Areál letního kina bude zpřístupněn hodinu před začátkem a současně otevíráme i pokladnu vstupenek," doplňují pořadatelé. Letní novinkou je nový projektor, který umožní odehrát filmy ve vysokém rozlišení v HD kvalitě a zařazovat premiérové tituly.

Letní kino promítá v areálu zámku a vstup je možný od Ptačích schodů nebo od Malého zámeckého rybníka. Aktuální program na celý měsíc najdete vždy v Kalendáři akcí.

Foto: Z filmu V síti, Aerofilms, Milan Jaroš.