e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pondělní večer s klarinetovými kvintety

publikováno: 2.6.2017, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Dva klarinetové kvintety od Wolfganga Amadea Mozarta a Johannesa Brahmse zazní v pondělí 12. června v Zahradním domě v Teplicích. Komorní koncert je součástí 53. ročníku Hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena, který s námi můžete sledovat po celou dobu jeho trvání ve Speciálu Jaro s Beethovenem.

Protagonisty pondělního večera v teplickém Zahradním domě bude pětice špičkových sólistů. Klarinetista Petr Kubík je členem pořádající Severočeské filharmonie Teplice, je také častým hostem drážďanských hudebních těles a učí na teplické konzervatoři. Pedagogem, na Konzervatoři Jaroslava Ježka, je také houslista David Danel, umělecký vedoucí souboru pro novou hudbu Prague Modern a primarius a zakladatel smyčcového kvarteta fama Q. Dalším houslistou, který se 12. června představí návštěvníkům festivalu, bude další člen teplické filharmonie a také host Pražské komorní filharmonie Tomáš Olšer. Na violu bude hrát Vendula Svobodová, taktéž členka Severočeské filharmonie Teplice, hudební pedagožka a také grafička. Kvintet uzavírá violoncellista a také hráč na zobcovou flétnu Marek Vancl, člen Severočeské filharmonie. 

Koncert začíná v 19,00 hodin. Podrobný program najdete na festivalovém webu

Předprodej vstupenek na festivalové koncerty v Teplicích v pokladně Domu kultury Teplice, pondělí - pátek 9,00 - 20,00 hodin, sobota - neděle 14,00 - 20,00 hodin, online rezervace: www.dkteplice.cz. Vstupenky na koncerty mimo Teplice budou k dispozici vždy hodinu před začátkem na místě.

Festivalové dění můžete sledovat ve Speciálu Jaro s Beethovenem