e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Výlet na vrch Oblík s ochutnávkou sýrů

publikováno: 2.6.2016, kategorie: Turistika, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Ke 40. výročí vyhlášení Chráněné krajinné oblasti České středohoří pořádá Oblastní muzeum v Lounech exkurzi na vrch Oblík, a to v sobotu 11. června. Během výletu se podíváte nejen na tento zajímavý kopec, ale také se projdete třešňovým sadem, navštívíte ovečky na statku a ochutnáte domácí sýr.

ořadatelé doporučují turistické oblečení a obuv, dále jídlo, pití a také pláštěnku. A bude opravdu bohatý program. Začne se vycházkou do přírody z obce Chraberce, v programu je zahrnuta také prohlídka ekologicky hospodařícího statku, setkání s ovečkami, ochutnávka sýrů, možnost drobného občerstvení (káva, čaj) a nákupu výrobků ze statku (mléko, sýr, jogurty  další). Dále na účastníky exkurze čeká procházka třešňovým sadem s možností ochutnání třešní a povídání o starých původních odrůdách stromů.

Jak už bylo řečeno, akce se koná v sobotu 11. června  a odjezd autobusem z Loun je v 9,00 hodin. Návrat se počítá okolo 15. hodiny. Poplatek za exkurzi je 100 korun a závazné přihlášky s platbou se přijímají v pokladně muzea do 5. června, předběžná přihláška je také možná na čísle 415 652 456. Akce se koná za každého počasí

Foto: Ladislav Bába