e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hurá na věž! Do Jirkova a Kadaně

publikováno: 2.5.2019, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Víte, že i věže mají svou "noc"? Netradiční programy na věžích a rozhlednách si můžete užít v Kadani již tuto sobotu 4. května, a to hned na dvou místech, a poté příští týden v úterý 7. května v Jirkově, kde se vám naskytne noční výhled z kostelní věže.

V sobotu 4. května zahájí turistickou sezónu obě městské věže v Kadani - Mikulovická brána, která je součástí kadaňského opevnění, i radniční bílá věž. Při této příležitosti obsadí Mikulovickou nebo také Svatou bránu skupina historického šermu, která vás přenese do středověku. Můžete si zkusit zastřílet z luku nebo obehrát zbrojnoše v kostkách. Otevřeno bude od 10,00 do 17,00 hodin a vstup je zdarma.

Radniční věž v Kadani se pak mimořádně otevře také od osmi hodin večer, aby vám poskytla výhled na noční Kadaň. Vstup je zdarma a otevřeno bude do deseti hodin.

Program k noci věží a rozhleden pořádá v úterý 7. května, tedy vpředvečer státního svátku, Městská věž Jirkov. Ta je součástí kostela svatého Jiljí a uvnitř najdete Muzeum Jirků. Výstup na věž bude možný každých třicet minut od 19,00 do 22,00 hodin. Čeká vás vyhlídka na západ Slunce i noční krajinu Chomutovska. Vstupné je 30 Kč, děti do 6 let zdarma. Prohlídky je možné rezervovat na tel. čísle 474654265.

Foto: Město Jirkov.