e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zahájení turistické sezony na kláštereckém zámku

publikováno: 2.5.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Miroslav Nyklíček

Sdílet: facebook twitter google+

Podobně jako v minulých letech i tento rok zahájí Klášterec nad Ohří turistickou sezonu v areálu kláštereckého zámku. Sváteční 8. květen nabídne zajímavý program pro všechny věkové kategorie, chybět nebude hrabě Thun či příběh o objevení kláštereckého pramene.

Před zámkem hudební scéna se skupinou Sonet, u salla terreny pohádkové písničky s hudebním divadlem Hnedle vedle, v salla terreně soutěž o nejlepší královský pár, na terase pod zámkem pohádky divadla VOSA, a spousta dalších atrakcí - skákací hrad nebo bumper.

Návštěvníci se mohou těšit také na tradiční návštěvu starosty města, hraběte Thuna, který dorazí nejen se svou manželkou, ale též po etným vojenským doprovodem. Jistě se i letos dočkáme příběhu o objevení kláštereckého minerálního pramene Evženie v podání Divadelního spolku Klas.

Turistickou sezonu zahájíme na kláštereckém zámku v pondělí 8. května od 13,00 hodin. A jako bonus si můžete prohlédnout nový pár pávů, kteří zatím sice ještě ve voliéře, ale již brzy i volně v parku, budou zdobit areál kláštereckého zámku.

Před zámkem

14:00 - 14:30 Pohodová muzika s kapelou SONET
15:00 - 16:00 Pohodová muzika s kapelou SONET
17:00 - 18:00 Pohodová muzika s kapelou SONET

Salla terrena

13:00 - 14:00 Hnedle vedle –  písničky a soutěže
14:30 Příjezd hraběte Thuna a objevení pramene Evženie
16:00 - 17:00 Hnedle vedle –  písničky a soutěže

Terasa pod zámkem

14:00 Červená Karkulka - pohádka
15:00 Upečené štěstí - pohádka
15:00 - 16:00 Po thunských stopách - procházka po městských památkách s odměnou na konci

Na nádvoří zámku vojenské ležení (18. století ), na zámecké terase vojenské ležení (Velká válka). Vedle salla terreny bumper a skákací hrady, malování na obličej.