e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Casanova připravuje na zámku Duchcov překvapení pro malé školáky

publikováno: 2.5.2015, kategorie: Pro děti, autor: Marian Hochel

Sdílet: facebook twitter google+

"Casanova dětem“ – tak se jmenuje speciální zážitkový program pro děti z prvního stupně základních škol, které mohou zavítat na zámek Duchcov v doprovodu učitelů v průběhu třetího květnového týdne. Prohlídky budou zaměřeny na rozvoj poznávacích a tvůrčích dovedností v historických interiérech oživlého šlechtického sídla.

Děti se na zámku setkají nejen s Casanovou, kterého ztvární osvědčený představitel této role Petr Stolař z Divadla V Pytli, ale i s dalšími bytostmi z dávné zámecké historie, se kterými se obeznámí zábavnou formou. I tentokrát bude připravena zámecká společnost, hádanky, škola tance, scénky a mnoho dalších překvapení. 

„V rámci prohlídek se děti podívají do Valdštejnského sálu, Biliárového křídla zámku s nově odkrytými a restaurovanými výmalbami a budou moci nahlédnout i do zámeckého sklepení,“ uvedl kastelán zámku Marian Hochel. Program lze využít v rámci výuky vlastivědy, dějepisu, výtvarné či pohybové výchovy na prvním stupni základních škol. Po prohlídce zámeckých expozic děti mohou pokračovat do zámecké Galerie Giacomo, ve které si budou moci prohlédnout výstavu panenek a oblečků pro panenky Háčkovaný svět.

Oživené prohlídky pro děti z 1. stupně ZŠ pořádá správa zámku Duchcov s Divadlem V Pytli od 19. do 22. května 2015 vždy od 8,15 do 12,00 hodin, délka jedné prohlídky je 40 minut. Vstupné činí 70 Kč na osobu, pedagogický doprovod má vstup zdarma. Vstupné na výstavu Háčkovaný svět ve výši 20 Kč se hradí zvlášť. Rezervace oživených prohlídek je nutná předem na tel. 417 835 301 nebo e-mailem na adresu zamekdux@seznam.cz.