e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Fotosoutěž Dolního Poohří na téma Turista v Poohří

publikováno: 2.4.2020, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Začátek turistické sezóny 2020 je sice velmi neobvyklý, ale o tradiční fotografickou soutěž Poohří vaším objektivem nepřijdou návštěvníci ani letos. Na své procházky do přírody si proto nezapomeňte brát fotoaparát. Letošním tématem je „Turista v Poohří“. Soutěž začíná první dubnový den a snímky je možné posílat až do konce září.

Destinační agentura Dolní Poohří vyhlašuje fotografickou soutěž již pošesté. „Letos je to opravdu za velmi neobvyklých podmínek... Cesty do přírody však současná nařízení nezakazují, a tak není důvod nepřibalit na vycházku foťák,“ vysvětluje ředitel Destinační agentury Dolní Poohří  Ing. Lukáš Pichlík. „Tradiční účastníci soutěže už se navíc o její osud obávali a psali nám.“

Stejně jako vloni začíná soutěž 1. dubna. Končit však bude o měsíc dříve, než tomu bylo v minulosti – již 30. září. „Důvodem je hlavně náš cíl připravit z letošních fotografií kalendáře na následující rok, takže potřebujeme čas na jejich zpracování. Už vloni jsme odstartovali tradici zakončení turistické sezóny v Dolním Poohří, spojené s vyhlášením vítězů a oceněním fotografů. U toho chceme zůstat a akci opět uspořádat v listopadu,“ informuje ředitel agentury. Snímků se přitom schází každý rok víc a víc - vloni jich do agentury dorazilo 337 od 59 autorů včetně dětí.

Novinkou letošního ročníku je vyhlášené téma: „Turista v Poohří“. „Těšíme se, jak fotografové téma uchopí. Rádi bychom viděli Poohří jejich očima a také to, jak sami sebe vidí oni. A možná bude zajímavé, jak se do snímků promítne současná situace, protože klasická turistika, jak ji známe, je zatím nedostupnou. Nezapomínejme, že turisté jsou i cyklisté či běžci a zkrátka každý, kdo si v našem regionu jakkoliv užívá volný čas,“ dodává Lukáš Pichlík.

Soutěž je otevřena pro každého –  profesionální fotografy, amatéry i děti, pro něž je vyhlášena samostatná kategorie. Termín pro zasílání fotografií prostřednictvím e-mailové adresy info@dolnipoohri.eu končí 30. září 2020. Do soutěže jsou přijímány pouze digitální fotografie ve formátu jpg s maximální velikostí 5 MB a minimálním rozlišením 2480x1748 px. K fotografii nezapomeňte připojit kontaktní údaje a ideálně i stručný popis místa. Na fotografy čekají hodnotné věcné ceny. Jejich snímky se pak objeví v kalendářích pro rok 2020 a dalších propagačních materiálech Dolního Poohří.

Foto: Vítězný snímek ročníku 2019, Kateřina Peksová.