e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Velikonoční svátky v lounském muzeu zpestří živá kuřátka

publikováno: 2.3.2016, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Jestliže už dnes chcete hledat inspiraci na velikonoční dekorace a především na nejznámější symbol Velikonoce - malovaná vajíčka, vydejte se do Loun. Už od poloviny února je tam v Oblastním muzeu otevřena Velikononční výstava, kterou v půli března doplní živá kuřátka a velikonoční dílny.

Ústředním tématem výstavy, která bude přístupná až do 3. dubna, jsou zdobená vajíčka – kraslice. "Od pradávna bylo vejce symbolem plodnosti, narození, života, také proto má své nezastupitelné místo o Velikonocích – svátcích obnovy života spojených jednak s příchodem jara, jednak se zmrtvýchvstáním Ježíše Krista," vysvětlují pořadatelé. Otevřeno je od úterý do pátku od 9,00 do 17,00 hodin, o víkendu od 13,00 do 17,00 hodin.

Od 16. března můžete přijít s dětmi do muzea obdivovat živá velikonoční kuřátka a ve středu a čtvrtek 16. a 17. března se zapojit do velikonočního workshopu, který bude probíhat od 9,00 do 16,00 hodin. "V prostorách muzea budou probíhat různé ukázky zdobení kraslic, výroba perníků z forem a jarních dekorací. Můžete si odnést i návod na pletení pomlázky či výrobu březové píšťalky. Po celý den vám budou dělat společnost kuřátka a králík," zve Veronika Škuthanová z lounského muzea.