e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V divadle zaválí swing a jazz

publikováno: 2.3.2015, kategorie: Hudba, autor: Jiří Navrátil

Sdílet: facebook twitter google+

Žatecké hudební jaro v Městském divadle bude ve znamení skvělých návratů. Už v březnu přijedou po čtyřech letech Melody Makers s Ondřejem Havelkou a po nich ještě Progres 2, v dubnu to rozbalí bluesman Gwyn Ashton, a z Valašska dorazí Fleret se svým folklor - rockem. Milovníci hudebních večerů v městském divadle se mají tedy na co se těšit.

Jako první nás vrátí zpět do časů, kdy hudbě kraloval swing a jazz, Ondřej Havelka se svými boys, tedy Melody Makers. Stane se tak v pořadu „Když zaválí hot jazz nebo swing“. Pořad volně navazuje na pořady z předchozích sezón 2013 a 2014 Perly swingu 1, 2. Název sám nenechává na pochybách „o čem to bude“.

Melody Makers se snaží, aby jejich šou působila opravdově a věrohodně a aby diváci měli možnost poznat, jak se hrálo ze starých časů. Repertoárem, aranžmá a vším od kostýmů přes nástroje až po dobové mikrofony. Dokonce předvádějí i typický bigbandový tělocvik kdy během skladby některé sekce nebo jednotliví muzikanti povstávají a hrají ve stoje. Tvoří jej 15 muzikantů včetně spíkra, šoumena, zpěváka a tanečníka Ondřeje Havelky a sólisty na trubku Juraje Bartoše.

Mimo hudebních zážitků čeká diváky na koncertech Melody Makers i namožení bránice, neboť Ondřej Havelka ve spolupráci s „his boys“ umí udělat velmi vtipnou šou. Ti, kdož před čtyřmi lety zaplnili žatecké divadlo, rádi dosvědčí, že na ten koncert stojí za to jít. Přesně 24. března v 19,00 hodin. Tentokrát ovšem stojí za to přijít o ještě něco dříve, neboť Melody Makers ctí dobový zvyk hrát divákům ve foyer ke svlékání kabátů.