e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tvořivé pátky v mosteckém Domě dětí a mládeže

publikováno: 2.3.2010, kategorie: Pro děti, autor: Alena Kulichová

Sdílet: facebook twitter google+

S přicházejícím jarem a sluníčkem se v mosteckém DDM rozhodli zkrášlit sebe nebo své příbytky. Tomuto tvoření budou věnovány téměř všechny pá-teční podvečery v Domě dětí a mládeže, který najdete v Okružní ulici v Mostě (autobusové spojení linkou MHD č. 5). Kompletní program pátečních setkání najdete uvnitř článku.

Na pátek 5. března od 17,00 hod. je připraveno smaltování na vařiči. Všichni zájemci si zde mohou vyrobit originální šperk a je jedno, zda to bude náhrdelník, náramek nebo přívěšek na klíče. Toto tvoření je vhodné pro děti od 8 let a dospělé. Mladší děti musí pracovat s dospělou osobou. V ceně 50,- Kč je veškerý materiál. Přihlášky do 3. 3. v DDM.

V pátek 12. března od 17,00 hod. budeme malovat obrázek do okna. Nikdo se této techniky nemusí obávat, s chutí tvořit se určitě vše vydaří a všichni si domů odnesou obrázek pro radost. Také toto tvoření je vhodné pro děti i dospělé. Cena je 80,- Kč a přihlášky k účasti jsou do 10. 3. v DDM.

V pátek 26. března od 17,00 hod. se budeme připravovat na velikonoční svátky – zhotovíme si velikonoční misku nebo květináč ubrouskovou technikou (dekupáž). Všichni zájemci si s sebou vezmou keramickou ne- glazovanou misku nebo květináč a malé nůžky – např. z manikúry. Tvoří děti i dospělí, cena je 50,- Kč, přihlášky do 24. 3. v DDM.

Příchod jara přivítáme 21. března výletem na ovčí farmu v Želenicích, podíváme se na jehňátka i ovce, vyrobíme a vyneseme Moranu – symbol zimy. To vše bude doplněno různými soutěžemi pro děti. Sraz zájemců je ve 13,30 hod. na nádraží ČD, cena pro dítě je 40,- Kč, dospělý 50,- Kč. Děti školního věku mají zajištěný pedagogický dozor, mladší děti pouze v doprovodu dospělé osoby. Přihlášky do 19. 3. v DDM.