e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Děti z Ústeckého kraje mohou studovat na česko – německém gymnáziu v Pirně

publikováno: 2.2.2011, kategorie: Vzdělávání, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Žáci šestých tříd v Ústeckém kraji mají jedinečnou možnost studovat Gymnázium Friedricha Schillera v Pirně, kde se vyučuje v českém i německém jazyce. Se vzdělávacím programem této jedinečné školy se mohou zájemci seznámit buď přímo v Pirně na blížícím se dni otevřených dveří, nebo na Krajském úřadě Ústeckého kraje, kde se odehraje informační den. Obě akce jsou připravené na začátek února.

Šestileté studium na Gymnáziu Friedricha Schillera v Pirně je určené současným šesťákům. Výuka na školách probíhá v maximálním počtu 15 žáků. Čeští a němečtí pedagogové vyučují běžné všeobecně vzdělávací předměty s přírodovědným zaměřením a rozšířenou výukou cizích jazyků (němčina a angličtina povinně, volitelná francouzština, možnost nepovinné latiny, španělštiny a ruštiny).

Studium je zakončené maturitní zkouškou opravňující ke studiu v České republice a v Německu a dalších zemích Evropské unie. Žáci mají navíc možnost získat k maturitnímu vysvědčení certifikát „CertiLingua“ (za vícejazyčné evropské a mezinárodní kompetence). Během studia jsou děti ubytované v internátě, což je moderně zrekonstruovaný komplex historických budov v centru města.

Do výběrového řízení česko – německého gymnázia v Pirně se mohou hlásit žáci šestého ročníku základních škol nebo prim osmiletého gymnázia. Přihlášky je nutné podat do 28. února 2011. Součástí výběrového řízení jsou písemné testy z českého jazyka a matematiky, ústní pohovor v německém nebo anglickém jazyce a pohovor s psychologem.

Den otevřených dveří přímo na Gymnáziu Friedricha Schillera v Pirně je připravený na pátek 4. února. Pro zájemce je připravený i tzv. informační den, který se odehraje v pondělí 7. února od 14 do 17 hodin v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje, konkrétně v zasedací místnosti v přízemí budovy B.

Informace o škole: www.schillergymnasium-pirna.de