e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Obce a města se opět mohou hlásit do soutěže Zlatý erb

publikováno: 2.1.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Alena Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

Přípravy na 16. ročník celostátní soutěže Zlatý erb jsou v plném proudu. I v roce 2014 tak budou moci města a obce vzájemně soutěžit o nejlepší oficiální internetové stránky a elektronickou službu. Loni v celostátním kole zabodovaly Chuderov a Úštěk z Ústeckého kraje.

Obce a města se do soutěže budou moci přihlašovat od 3. ledna 2014 prostřednictvím stránek http://zlatyerb.obce.cz, krajská kola budou zahájena 3. února a jejich vítězové budou vyhlášeni na slavnostních ceremoniálech v březnu téhož roku.
Soutěž bude nadále probíhat dvoustupňově, to znamená, že nejprve se uskuteční krajská kola pod patronací jednotlivých krajských úřadů, ze kterých poté vzejdou soutěžící kola celostátního. To vyvrcholí slavnostním předáním cen na konferenci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), která se uskuteční ve dnech 7. a 8. dubna 2014 v Hradci Králové.

Soutěž Zlatý erb byla založena v roce 1999 jako nástroj pro podporu modernizace místních samospráv. V roce 2002 byla oceněna jako finalista světové prestižní ceny Stockholm Challenge Award a v roce 2011 zvítězila v soutěži Český zavináč. Zlatý erb již tradičně poutá pozornost měst, obcí a veřejnosti.

Veškeré informace o soutěži naleznete na webových stránkách http://zlatyerb.cz.