e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hornické a vánoční tradice v saském Annabergu

publikováno: 1.12.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Dnes, v pátek 1. prosince vpodvečer, se v saském Annaberg-Buchholz poprvé roztočí vánoční pyramida a otevře vánoční trh. V adventním programu se zde snoubí vánoční tradice s hornickými zvyky. Vyvrcholením programu je proto tradičně velký hornický průvod, který se bude letos konat 23. prosince.

Součástí vánočního trhu v Annabergu je pyramida, typická německá vánoční výzdoba, s vyřezávanými figurkami připomínajícími historii města. Jednou ročně postavy ožívají, sestoupí z podstavce a představí se návštěvníkům. To se stane u příležitosti zahájení trhu v pátek 1. prosince v 17,00 hodin.

Dílna hodných skřítků Wichtelů, určená dětem, se pak otevře poprvé v sobotu 2. prosince ve 14,00 hodin.

Trh bude poté otevřen až do 23. prosince, od pondělí do čtvrtka od 10,00 do 19,00 hodin, o víkendu do 20,00 hodin. Na každý víkend je připraven program, ať už dílny pro děti, koncerty nebo představení živého betlému. Najdete ho celý v češtině zde.

Adventní program zakončí den před Štědrým dnem, 23. prosince, hornický průvod, který čítá více než 1 300 účastníků v krojích z celého Saska a z dalších hornických regionů Německa. Poté, co průvod projde městem, shromáždí se všichni hudebníci hornických spolků před siluetou kostela Sv. Anny a společně zahrají velký hornický koncert. Začátek ve 13,30 hodin.