e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Před svátky opět můžete pomoci matkám a dětem v nouzi

publikováno: 1.12.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Tradiční sbírku materiální pomoci pořádá i letos Diakonie ČCE – Středisko sociální pomoci v Mostě společně s některými středními školami z Mostecka. Zapojit se může každý. Vedle oblečení nejvíce pomohou zejména trvanlivé potraviny, vybavení do domácnosti či školní potřeby. Sbírka je určena především na pomoc klientkám mosteckého azylu a jejich dětem.

„Jsme velice rádi, že této iniciativy se chopili studenti a pedagogové. Už několik let při organizaci sbírky spolupracujeme se Střední odbornou školou InterDACT Most, dále s Vyšší odbornou školou ekonomickou, sociální a zdravotnickou, Obchodní akademií, Střední pedagogickou školou a Střední zdravotnickou školou, Most (VOŠSP). Připojilo se i mostecké Podkrušnohorské gymnázium. Část sbírky tak probíhá přímo v prostorách jednotlivých škol a žáci i pedagogové se do ní velmi aktivně zapojují,“ říká Jan Panocha, vedoucí mosteckého azylového domu.

Letos by organizátoři rádi oslovili také další střední školy v Mostě i Litvínově. Tradičně se zapojují také spolupracující Farní sbory ČCE v Mostě a Chomutově. Objem vybraných potravin a dalších věcí se každoročně zvyšuje.

„Loňský rok byl rekordní. Jen z Interdactu a VOŠSP jsme přivezli dvě plné dodávky, za což děkujeme jak studentům a pedagogům, tak také vedením obou škol, která pořádání sbírky podporují. My pak můžeme pomoci i dalším rodinám v nouzi,“ říká Jan Panocha a dodává, že v uplynulých letech to byly především rodiny zapojené do programu Sociální práce.

Sbírky se může zúčastnit také veřejnost. Potravinovou a další materiální pomoc je v takovém případě nutné dopravit přímo do Azylového domu v ulici Mikoláše Alše v Mostě (vedle dolní budovy gymnázia). Provoz azylového domu je nepřetržitý, je tedy možné dorazit kdykoli.