e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ježíšek úřaduje ode dneška na Božím Daru

publikováno: 1.12.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Marta Selicharová

Sdílet: facebook twitter google+

I v moderním věku elektronické komunikace, se stále najde mnoho lidí, kteří nezvolí masové rozesílání sms zpráv, radši pro své blízké vyberou pohled a přání osobně napíší. Proč nevyužít speciální vánoční nabídky České pošty? Svá přání mohou totiž navíc ozvláštnit Ježíškovským poštovním razítkem z Božího Daru či vlastní originální známkou, respektive přítiskem k poštovní známce.

Již sedmnáctým rokem funguje na Božím daru Ježíškova vánoční pošta. Měsíc před Vánoci se zde začínají hromadit pohledy a vánoční přání z celého světa. Jejich pisatelé mají jedno společné - chtějí mít na svém přání originální Ježíškovské poštovní razítko. Jen v loňském roce jich vánoční pošťáci orazítkovali přes 400 kg – tedy tisíce zásilek.

Získat Ježíškovské poštovní razítko je velmi jednoduché. Přání s nalepenou známkou a napsanou adresou toho, komu přání posíláte, vložte do obálky a pošlete na adresu:
Vánoční pošta
362 62 Boží Dar

Letošní razítko navrhl akademický malíř a grafik Pavel Sivko. Ježíškova vánoční pošta bude na Božím Daru úřadovat od 1. do 23. prosince. Letos však poprvé nebudou razítkovat pošťáci, ale zaměstnanci místního Infocentra, ve kterém sídlí pilotní Pošta Partner. Česká pošta totiž na Božím Daru uzavřela s místní samosprávou smlouvu, na základě které může místní Infocentrum poskytovat vybrané poštovní služby obyvatelům i návštěvníkům tohoto půvabného krušnohorského městečka.

O možnosti vytvořit vlastní obálku a vlastní poštovní známku jako netradiční vánoční dárek se dočtete zde.