e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 3. až 5. listopadu

publikováno: 1.11.2017, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První listopadový víkend ještě plní dozvuky dušiček a halloweenu, takže vás čeká strašidelná stezka na Krásném Dvoře, strašení v Benešově nad Ploučnicí nebo lampionový průvod s ohňovou show (na fotce) v Podbořanech. Protáhnout se venku umožní půlmaratón v Mostě či výšlap na Milešovku.

Půlmaratón na autodromu
V sobotu 4. listopadu hodinu před polednem odstartuje čerstvý šampion evropského poháru cestovních vozů Petr Fulín na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu amatérské běžecké závody The Most Halfmarathon #1. Jde o premiéru vytrvalostního klání, běžci absolvují tři kola, trať vede po závodní dráze i výcvikových plochách polygonu. Podrobnosti o závodu v článku Autodrom přivítá v premiéře běžecké vytrvalce.

Den otevřených dveří na Milešovce
V rámci Týdne vědy můžete vystoupat o víkendu na Milešovku. V sobotu a neděli 4. a 5. 11. od 9,00 do 16,00 hodin se koná Den otevřených dveří v Ústavu fyziky atmosféry AV ČR na Meteorologické observatoři Milešovka. Můžete se zde seznámit s klasickými i novými metodami meteorologických měření, navštívit vyhlídkovou věž s možností dalekého rozhledu (v případě pěkného počasí). Vstup zdarma. Podrobnosti o akcích k týdnu vědy zde

Rukodělné odpoledne
Mostečtí skauti pořádají v sobotu 4. listopadu v ZUŠ F. L. Gassmana v Mostě rukodělné odpoledne. Připravují pro návštěvníky sedm kreativních stanovišť pro děti od 6 do 11 let. Odpoledne plné fantazie, tvoření a inspirace bude probíhat od 15,30 do 17,00 hodin.

Strašidelný zámek
Podivuhodná stvoření ožijí na zámku v Benešově nad Ploučnicí, který uzavře sezónu akcí Na zámku straší. Návštěvníci budou mít možnost vidět zámecké prostředí v zcela nezvyklou večerní hodinu a doprovázet je budou celým večerem nejrůznější bytosti a strašidla. Akce se koná první listopadový pátek 3. 11. od 17,00 hodin. Předprodej vstupenek bude zahájen od 15,00 u brány Horního zámku, kde později bude akce i začínat. 

Snowfilm festival
Pokud už se nemůžete dočkat záplav sněhu, vydejte se v sobotu 4. listopadu do kina v Podbořanech. V 18,00 hodin tam začíná Přehlídka nejlepších filmů se zimní tematikou uplynulé sezóny Snow film fest. Na co se můžete těšit? Na horolezeckou expedici a na souboj vůle a sedmitisícové hory v pohoří Karakoram, na reportáž z drsného závodu napříč divočinou Yukonu, neobyčejné legendy slovenského skiaplinismu v dokumentu Obyčajní chlapci a další snímky. Vstup a občerstvení zdarma.

Myslivecký ples
Ples přátel svatého Huberta, tedy myslivců, otevře plesovou sezónu v Jirkově. Koná se v sobotu 4. listopadu od 20,00 hodin na zámku Červený Hrádek. Kromě hudby Tandem Bandu Milana Dunky vás čeká ukázka mysliveckých tradic a oblíbená myslivecká tombola.
Hubertovou jízdou ukončí o víkendu také jezdeckou sezónu zoopark v Chomutově, začátek v sobotu v 10,00 hodin.

Strašidelná cesta
Projít si setmělým zámeckým parkem v Krásném Dvoře, navíc doplněným o strašidla, mohou nebojácné děti v sobotu 4. listopadu. Strašidelná cesta parkem bude otevřena od 18,00 do 20,00 hodin.

Lampionový průvod
Další dušičkové slavnosti se konají v Podbořanech v kostele Božího spasitele v pátek 3. listopadu. Od 16,00 hodin začíná program pro děti, od 17,00 hodin žonglérská show s ohněm a poté vyjde lampionový průvod k hlubanské kapli. V sobotu od 10,00 hodin se koná bohoslužba za zemřelé. Na fotografii ohňová show  s Ondřejem Holbou a jeho přáteli.

Koncerty
V pátek 3. listopadu zavítá do Mostu oblíbený Tomáš Klus. Jeho písničky budou znít od 19,00 hodin Sportovní halou.
Dva víkendové koncerty se odehrají v mosteckém rokáči na Vinohradech. V pátek 3. listopadu přivítá litoměřickou partu 100 LEGS a sekundovat jim bude terezínská kapela Wono Sito Sedne. V sobotu 4. listopadu zahraje akustické trio z Mostu – Bourbon Acoustic.
V lounské knihovně si můžete poslechnout v sobotu 4. listopadu Jana Buriana s kapelou Bizzare Band, který vyrazil na turné k novému albu Jihotaje. Začátek v 19,00 hodin. V Music baru Za zdí v Lounech pak v sobotu hraje Pink Floyd Acoustic Duo Milana Matouška a Martina Gregora.
V sobotu od 19,30 hodin koncertuje v chomutovské Hřebíkárně Ondřej Fencl Trio.

Kam za pohádkou
Kam vyrazit s dětmi o víkendu za pohádkou? V sobotu od 10,00 hodin uvádí Divadlo rozmanitostí v Mostě britskou hru Pozor, děti, přijela k nám pouť. V litvínovském Docela velkém divadle vás zase od 16,00 hodin čeká ruská klasika – Mrazík. Pohádky v anglickém jazyce děti čekají v sobotu od 10,00 hodin v lounské knihovně. Litvínovská Citadele uvede v neděli 5. listopadu od 16,00 hodin pohádku Sváťova Dividla Jak pejsek a kočička slavili Vánoce. 

Kirwitzerův den 
Série přednášek čeká návštěvníky Františkánského kláštera v Kadani v sobotu 4. listopadu. Kirwitzerův den připomíná kadaňského rodáka ze 16. století, astronoma a misionáře v jihovýchodní Asii, a jeho cílem je popularizace vědy. První přednáška začíná ve 14,00 hodin a biolog docent Zahradníček v ní zavzpomíná na heydrichiádu a také 17. listopad. Další přednáška představí dva význačné matematiky severních Čech, od 16,00 hodin začíná přednáška s názvem K čemu všemu může sloužit list, míněno listem rostlinným. Historik Jan Royt, který se věnuje výzkumu maleb ve Františkánském klášteře, bude vyprávět o pražské katedrále sv. Víta a poslední přednáška toxikologa Jiřího Patočky se věnuje významným objevům v chemii.

Další tipy můžte vyhledávat v Kalendáři.

Foto: Libor Makrlik