e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vičický zámek se o vinobraní poprvé otevře veřejnosti

publikováno: 1.10.2019, kategorie: Památky, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Při příležitosti vinobraní u kostelíka ve Stranné na Chomutovsku se v sobotu 5. října veřejnosti otevře jedna ze zapomenutých regionálních památek - zámek ve Vičicích u řeky Ohře. Prohlídky zámku i samotné vinobraní s programem a stánky začnou v poledne.

"Přijďte se podívat, jak ta ruina vypadá zevnitř a co s ní nový majitel vlastně zamýšlí. A taky se možná dovědět, jak to tam vypadalo dřív," říká  manažer areálu Tomáš Novák.

Zámek bude v sobotu otevřen od 12,00 hodin do soumraku. Majitel zámku navíc nabízí návštěvníkům vinobraní ve Stranné, že mohou v areálu zaparkovat své automobily. Kostelík ve Stranné je od zámku asi jeden kilometr. "Jde o skvělou příležitost poznat zámek, romantický kousek Poohří a produkty místních vinařů," doplňuje Tomáš Novák.

Vinobraní u kostelíka ve Stranné začíná také v poledne. K ochutnání budou vína a burčák od tří zdejších vinařů. Na 13. hodinu je naplánován příjezd Buška z Velhartic s družinou, známého přítele vína. Hrát bude soubor Silentium 24, cimbálová muzika, kapela Zlej sen a Country 5. Víno doplní domácí sýry, kapří speciality a jídla podkrušnohorské kuchyně. Připravena bude též soutěž v poznávání druhů místních vín. Využít můžete i kyvadlovou dopravu z obce Březno.