e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hostem Týdne knihoven v Litvínově spisovatelka Kateřina Tučková

publikováno: 1.10.2015, kategorie: Vzdělávání, autor: Margita Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

V litvínovské městské knihovně proběhne v termínu 5. až 9. října Týden knihoven. V nabídce budou nejrůznější akce od besed přes minifestival pro mladé čtenáře po amnestii. V pondělí 5. října bude v litvínovském vlakovém nádraží spuštěn projekt Kniha do vlaku. 

V nádražní hale bude zpřístupněn regál s knihami, které si cestující mohou vypůjčit a vrátit nebo nahradit jinou knihou.

V pondělí také proběhne čtvrtá knihovnická dílnička v tomto roce s Janou Nigrinovou. Zájemci se naučí lucerny z obalů od mléka. Ve čtvrtek 8. 10. se bude konat beseda s Kateřinou Tučkovou, autorkou bestselleru Žítkovské bohyně.

Na pátek 9. 10. je přichystán minifestival Libris Fest, kterým bude oficiálně odstartován projekt Libris Now zaměřující se na mladé čtenáře. Program festivalu zahrnuje například autorské čtení, cestovatelský koutek, workshop recykliteratury a další.

V dětském oddělení je pro děti připravený program spojený s pohádkovou postavou Rumcajse. „V pondělí a v pátek máme pro děti připravené úkoly a soutěže spojené s knihami Václava Čtvrtka. Ve středu se pak bude konat scénické čtení, ve kterém knihovníci dětského oddělení zdramatizují vybrané ukázky z knihy. Představení se bude během odpoledne několikrát opakovat,“ sdělila podrobnosti Iva Freibergová, vedoucí dětského oddělení.

Čtenáři se mohou těšit na burzu knih, kde za symbolickou částku budou ke koupi vyřazené knihy. Po celý týden mohou čtenáři také využít amnestie pro zapomnětlíky – vrátit knihu bez pokut.