e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Známá irská zpěvačka na koncertě v knihovně

publikováno: 1.10.2012, kategorie: Hudba, autor: Vladimír Vacula

Sdílet: facebook twitter google+

Osobitá irská písničkářka Maria Doyle Kennedy Mostečanům zazpívá 3. října v kinosále městské knihovny. Koncert začíná v sedm hodin večer. Maria Doyle v muzice začínala stejně jako její krajané z kapely U2. Jako herečku ji lidé po celém světě znají v roli Kateřiny Aragonské ze seriálu Tudorovci. Všestranná irská umělkyně Maria Doyle Kennedy říká: „Když nehraji, tak mi to nechybí, ale nemohla bych přežít jediný den bez zpívání.“

Jako osobitá písničkářka se Maria Doyle Kennedy Mostečanům představí 3. října v kinosále městské knihovny. Koncert začíná v sedm hodin večer. Na exkluzivním vystoupení ji doprovodí její manžel, kytarista a producent Kieran Kennedy, který nedávno odehrál americké turné s legendární irskou kapelou Hothouse Flowers.

Maria Doyle Kennedy nahrála dvě desky s kapelou The Black Velvet Band. V roce 2001 založila Mermaid Records, kde jí ten samý rok vyšlo album Charm. V roce 2005 vydala také album Skullcover, které sestává z coververzí písní. Na jejím nejnovějším albu Mütter, které je považováno za to nejlepší z její dosavadní tvorby, mohou posluchači objevovat písničkářství zcela mimořádného formátu. Hudební aranžmá vytváří svým zabarvením alternativně-ambientní směs a evokuje tak laskavý, až hřejivý dojem. Propracované texty zase dokonale vyvažuje mrazivý nádech připomínající Cocteau Twins nebo The Cure.