e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecký Rokáč Vinohrady zahajuje podzimní koncertní sezónu

publikováno: 1.9.2022, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecký hudební spolek, který provozuje Rokáč Vinohrady v Mostě, odstartuje podzimní koncertní sezóny s českou punkovou legendou Do řady!, začínající hardcore-punk kapelou Zbytkáč a  severočeskou kapelou Legalizace. První koncert startuje v pátek 2. září.

Večer odstartuje v osm hodin kapela Zbytkáč, po nich se představí matadoři punkové scény Legalizace v čele s kapelníkem a bubeníkem Jiřím Kosem Kosíkem. Hlavním hostem večera je pak Do řady! "Kapela působí na hudební scéně již 35 let. Za tuto dobu odehrála více jak 1200 koncertů. Pohybuje se na pomezí rocku, punku a alternativy. Nejde o ortodoxní punkrock – kapela za svojí kariéru byla ovlivněna různými hudebními styly a směry – alternativou, hc, jazzem atd. Na jaro 2023 je naplánované vydání dalšího řadového alba skupiny. V mosteckém Rokáči Vinohrady kapela odehraje dlouhý set, průřez celou jejich tvorbou z pěti řadových alb," informoval Vašek Purchart z Mosteckého hudebního spolku.

Páteční koncert odstartuje novou sezónu. Ještě v září uslyšíte třeba mosteckou kapelu Dost času a 16. září se pak koná Malý rockový Most s kapelami Cumbal, Modrej kohout, Deviant, Startci po chmelu a speciálním hostem Vítkem Fialou. V říjnu se v Rokáči koná multižánrový hudební festival Most 4 Music. "Připravuje koncerty kapel Minus 123 minut, Velrybal, Gaiah Mesian, Player, Sandra a její vembloudi a další pecky," doplnil Vašek Purchart.

Program Rokáče Vinohrady najdete v Kalendáři akcí