e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V pátek projede Mostem spanilá jízda mnohatunových speciálů

publikováno: 1.9.2016, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

V pátek 2. června v pozdním odpoledni se představí fanouškům v ulicích Mostu aktéři evropského šampionátu okruhových tahačů FIA ETRC, který o víkendu pod názvem Czech Truck Prix už počtyřiadvacáté hostí místní autodrom. Kolona mnohatunových závodních speciálů projede městem, cíl je krátce po půl páté na 1. náměstí.

Připravený je poté krátký program s hudebním doprovodem a následné rozhovory a autogramiáda závodníků. „Lidé, kteří na náměstí dorazí, si mohou prohlédnout jednotlivé tahače. Chybět nebude ani Adam Lacko nebo Jochen Hahn, kteří se letos v napínavých soubojích přetahují o pozici průběžného lídra šampionátu,“ upřesnila eventová manažerka autodromu Tereza Zajíčková.

Spanilá jízda provázela v uplynulých letech právě jen závody Czech Truck Prix, postupně se ale stává součástí všech podniků, které společnost Autodrom Most pořádá. Nechyběla tak ani u loňské podzimní premiéry rallysprintového závodu na autodromu, letos v červnu při spanilé jízdě představili cupové Octavie třetí generace účastníci obnoveného a mezi jezdci i diváky velmi populárního okruhového seriálu Škoda Octavia Cup. 

Jezdci evropského šampionátu okruhových tahačů FIA European Truck Racing Championship (ETRC) se vrátili na okruhy po prázdninové přestávce o uplynulém víkendu. Na maďarském Hungaroringu pokračoval vypjatý souboj o průběžné vedení. Lépe se dařilo Němci Jochenu Hahnovi na MANu, který se vrátil na čelo hodnocení před Adama Lacka z roudnického týmu Buggyra. Nyní dělí oba hlavní adepty na titul letošního šampiona 13 bodů. Adam věří, že domácí prostředí v Mostě se skvělými fanoušky v ochozech mu přinese štěstí a pomůže šampionát opět ovládnout.