e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jak se staví dálnice

publikováno: 1.9.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: Lucie Dosedělová

Sdílet: facebook twitter google+

Už v sobotu 3. září budete mít jedinečnou možnost podívat se na ještě neotevřenou část dálnice D8 u Chotiměře na Litoměřicku. Od 10,00 do 17,00 hodin se otevře část již dokončené části dálnice, kde si budou moct návštěvníci prohlédnout stavební a silniční techniku nebo se zúčastnit komentovaných prohlídek tunelů.

Zajištěna bude i bezplatná kyvadlová doprava z Lovosic. Připraven bude doprovodný program pro děti i dospělé, ukázky činnosti záchranářů, ukázky silniční a stavební techniky, ÚAMK předvede simulaci čelního nárazu.

Akce se koná na úseku dálnice z Lovosic do Řehlovic. Parkování bude zajištěno v místě akce, na exitu 52 u Bílinky. Jízdní řád kyvadlové dopravy je zveřejněn na webových stránkách www.dopravauk.cz, autobus bude jezdit z Lovosic po celý den již od 9,30 hodin.

Návštěvníci akce budou moct dohlédnout i na místo sesuvu, kde se v roce 2013 svezl na dálnici svah s tisíci kubíky zeminy. „Na den otevřených dveří na dálnici, který jsme pořádali před třemi lety dorazilo více než tři tisíce lidí, doufám, že nyní bude akce stejně úspěšná,“ dodal krajský radní pro dopravu Jaroslav Komínek.