e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Žatci zvolili Miss piva

publikováno: 1.9.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Petr Šimáček

Sdílet: facebook twitter google+

Třiadvacetiletá Kateřina Pastyříková z Mostu s ideálními mírami 90-60-90 je od soboty pivní královnou. Zvítězila v obnovené soutěži Miss Chrámu chmele a piva pořádané v Žatci. Do soutěže se přihlásilo 200 dívek z celé republiky. Kromě krásy musely předvést třeba i ruční česání chmele či čepování piva. Vítězky se představí divákům již tuto sobotu na Dočesné v Žatci.

V porotě zasedla mj. Miss ČR z roku 2004 Jana Doleželová, poslanec Parlamentu ČR Bronislav Schwarz, známá módní návrhářka Marta Musilová nebo starostka města Žatce Zdeňka Hamousová. „Jsem nadšená z této soutěže, a jsem přesvědčena, že je to správný nástup dívek, aby se později uplatňovaly v soutěži MISS ČR,“ hodnotila tuto žateckou akci předsedkyně poroty Jana Doleželová. Z letošních 200 přihlášených děvčat z celé ČR soutěžilo osm finalistek (Most, Břeclav, Přerov, Chomutov, Litoměřice, Rakovník, Praha, Žatec). „Soutěž se neobešla bez problémů, kdy jsme byli nuceni vyloučit ze soutěže dívku zabývající se „hambatými“ obrázky, což vyplulo na povrch až později,“ uvedl ředitel soutěže Jaroslav Špička.

Od středy 27. srpna absolvovaly finalistky třídenní maraton soustředění v Žatci a plnění různých „missáckých“ úkolů doplněných o pivní disciplíny. Soutěžilo se mj. ve správném čepování piva a nabídce hostovi, či vědomostním testu o chmelařství a pivovarnictví, ale i v degustaci piva nebo ručním česání chmele přímo na chmelnici v Neprobylicích na Žatecku. Samozřejmě, že nechyběla ani volná disciplína podle zájmu a výběru soutěžících, divácky oblíbená promenáda v plavkách nebo ve společenských šatech.

A s jakým mottem šla do soutěže vítězka? „Nedovol, aby strach z prohry vyřadil tě ze hry!“ - byla první slova nové pivní královny na pódiu žateckého turistického komplexu Chrámu chmele a piva. O vysoké úrovni této soutěže svědčí i zájem sponzorů, kdy vítězka obdržela i klíčky od nového auta zapůjčeného společností AUTO Myslivec Louny a další hodnotné ceny. Miss sympatie čtenářů Deníků a Ohře média se stala Valentina Malá ze Žatce. První vícemiss se stala Sabina Štaubertová ze Žatce (19 let, výška 164, prsa 88, pas 63, boky 87) a druhou vícemiss Kateřina Rabušicová z Kostice u Břeclavi (24 let, výška 160, prsa 89, pas 66, boky 89). Všechny vítězky se v sobotu 6. září představí postupně na všech třech pódiích také návštěvníkům tradiční žatecké Dočesné. 

Foto: Antonín Svoboda