e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatecká Dočesná 2009

publikováno: 1.9.2009, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Pravidelným završením sklizně chmele v České republice je již mnoho let akce Dočesná, která se tentokrát koná v termínu 4. a 5. září. Návštěvníci, kteří dorazí do královského města Žatec, se mohou těšit na bohatý kulturní program.

Dále bude možno zhlédnout například vystoupení Heleny Vondráčkové, Michala Davida, Jakuba Smolíka, Pavla Nováka ml., Radka Jirgla, Marcely Skřivánkové, ale také skupin Walda Gang, Tleskač, Toxique, Krucipüsk, Riddimshot, X left to Die, Žatečanka, Mistříňanka, Hrací skříň Praha, Taxmeni, Průvan, Lochness, Demikaat a mnoho dalších. Prohlédněte si kompletní program.

Zajímavostí letošního již 52. ročníku bude určitě jedinečné vystoupení skupiny Čechomor, která pouze v Žatci zahraje společný koncert s Filharmonií Bohuslava Martinů ze Zlína, pod vedením dirigenta Romana Válka. Během večera zazní i nové písně z alba “Pověsti českých i moravských hradů.“ Zavzpomínat si tak můžete na projekt Proměny, který již v roce 2001 natočili společně s Jazem Colemanem.

Kromě kulturního vyžití můžete na Dočesné ochutnat některý s produktů zastoupených více než 20 pivovarů z naší země, ale i ze zahraničí. V doprovodném programu můžete zhlédnout ukázky ručního česání chmele na nejmenší chmelničce nebo soutěžit v tanci s korbelem piva na hlavě.

Vstup na akci zdarma. Pořadatelem Dočesné je Město Žatec a jím pověřené Městské divadlo Žatec. Kompletní program a další informace najdete na www.docesna.cz.